Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μάιο του 2024 ξεκινούν τα πρώτα έργα σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας διαβεβαιώνει η Aroundtown
Μάιο του 2024 ξεκινούν τα πρώτα έργα σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας διαβεβαιώνει η Aroundtown

Μάιο του 2024 ξεκινούν τα πρώτα έργα σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας διαβεβαιώνει η Aroundtown

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένας «δυνατός παίκτης», η εταιρεία Aroundtown, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι μέχρι την ερχόμενη άνοιξη το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας θα πάρει, επιτέλους, σάρκα και οστά.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, είπε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας Aroundtown, που είναι πλέον ο κύριος μέτοχος με το 80% της κοινοπραξίας, η οποία διαχειρίζεται το λιμάνι και τη μαρίνα, ενημέρωσαν πρόσφατα την τοπική αρχή ότι τα πρώτα κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο.

Κάποιες συζητήσεις που θα γίνουν με το κράτος λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στην διαχειρίστρια κοινοπραξία δεν αναμένεται να επηρεάσουν την έναρξη των εργασιών.

Παράλληλα, έχουν διοριστεί νέα προσοντούχα πρόσωπα σε νευραλγικές θέσεις στην ομάδα διεύθυνσης του έργου (CEO κ.α.), τα οποία θα «τρέξουν» τις διαδικασίες ώστε τα πρώτα κατασκευαστικά έργα να αρχίσουν στον προκαθορισμένο χρόνο. «Αυτή είναι η επίσημη διαβεβαίωση που έχω από την Aroundtown, την ίδια ώρα που φαίνεται να προχωρούν και οι διαδικασίες αδειοδότησης, αφού η εταιρεία έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα.

Υπάρχει κινητικότητα κι ενδιαφέρον εκ μέρους της κύριας μετόχου εταιρείας όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις. Ανταποκρίνονται σε ότι τους ζητάμε. Άλλωστε, το έργο δεν σηκώνει άλλη αναβολή ή καθυστέρηση. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη και η άδεια οικοδομής του δρόμου και των υπολοίπων έργων της πρώτης φάσης. Υπολογίζω ότι μέχρι το τέλος Ιανουάριο θα εκδοθεί η άδεια οικοδομής», ανέφερε ο κ.Βύρας.

Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τις αρχές και τον κόσμο της Λάρνακας, αφού σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες που έγιναν προγραμματίζονται αναπτύξεις, το συνολικό κόστος των οποίων (σε όλες τις φάσεις) θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Θεωρείται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο, το οποίο με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας και ευρύτερα της Κύπρου, ενώ θα εκτοξεύσει την τοπική οικονομία.

Αποβάθρα

—————- 

Όσον αφορά την ανάπλαση της ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα Λάρνακας, ο δήμαρχος είπε ότι οι διαβεβαιώσεις που υπάρχουν είναι πως το έργο θα είναι έτοιμο για να παραδοθεί στο κοινό τον Απρίλιο ή Μάιο του 2024.

Ο Α. Βύρας δήλωσε ότι παρόλο που οι εργασίες ανάπλασης είναι σ’ εξέλιξη, οι γιορτασμοί για τα Φώτα θα γίνουν στην αποβάθρα.

 

 

Send this to a friend