Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ολοκληρώθηκε το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
Ολοκληρώθηκε το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα

Oλοκληρώθηκε το πρώτο από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, που θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, το έργο βρίσκεται στην περιοχή της Λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη όπου πραματοποίησαν την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, επίσκεψη ο Δήμαρχος Λάνακας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων της πόλης Ανδρέας Βύρας και ο  Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Άγγελος Χ’’ Χαραλάμπους.

Όπως σημειώνεται, «τα αντιπλημμυρικά έργα της Λάρνακας καλύπτουν περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών, με στόχο την απάμβλυνσή τους».

«Το Συμβόλαιο C20B, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 9 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος τον περασμένο μήνα, περιλαμβάνουν την κατασκευή συστήματος ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη», προστίθεται.

Αναφέρεται πως στο πλαίσιο «του Συμβολαίου C20B, αξίας €1.890.200 πλέον ΦΠΑ, κατασκευάστηκαν 3 χλμ αγωγών ομβρίων υδάτων που εξυπηρετούν τη λεκάνη απορροής πέριξ της Λεωφ. Αλέξανδρου Παναγούλη”.

Το έργο “καλύπτει τις περιοχές στις δύο πλευρές της λεωφόρου, από το ύψος της Λεωφ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου μέχρι το υφιστάμενο αντλιοστάσιο ομβρίων S8, παρά τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Το αντλιοστάσιο S8 του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού».

Σημειώνεται πως «η εκτέλεση του Συμβολαίου C20B ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LIMITED μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό».

Παράλληλα, προστίθεται, συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες σε άλλα δύο αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία επίσης θα  συγχρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Συγκεκριμένα,  μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024 αναμένεται η ολοκλήρωση τόσο του Συμβολαίου C20A, όσο και του Συμβολαίου C20D. Το Συμβόλαιο C20A θα εξυπηρετήσει τη λεκάνη απορροής δυτικά της Λεωφ. Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα και καλύπτει τόσο την λεωφόρο Αγίων Αναργύρων, από το ύψος της κυκλικής λεωφόρου μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, όσο και την περιοχή δυτικά της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου και του Οικισμού Αγίων Αναργύρων. Το Συμβόλαιο C20D θα εξυπηρετήσει τη λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της Λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα».

Send this to a friend