Home Uncategorized Δεν έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι οι πατατοπαραγωγοί, βλέπουν ΚΟΑΠ οι αγρότες
Δεν έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι οι πατατοπαραγωγοί, βλέπουν ΚΟΑΠ οι αγρότες

Δεν έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι οι πατατοπαραγωγοί, βλέπουν ΚΟΑΠ οι αγρότες

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγροτικές οργανώσεις, που συναντούν το πρωί της Πέμπτης τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, ανακοίνωσε πως κατά τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους, αποφασίστηκε η καταβολή κρατικής στήριξης ύψους €4,3 εκ. σε πατατοπαραγωγούς και σιτοπαραγωγούς, καθώς και σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων η αναθεώρηση μέσων όρων παραγωγής, η άμεση καταβολή αποζημιώσεων, για την ανομβρία του 2023 και άλλες ζημιές, αλλά και η απλοποίηση αιτήσεων που υποβάλουν οι αγρότες μέσω ΚΑΠ.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο Εκπρόσωπος Οργανωτικής Επιτροπής Πατατοπαραγωγών, Ανδρέας Καρυος, εξέφρασε την μη ικανοποίησή τους «όσον αφορά το μέτρο του έξτρα κόστους που έχει ανάψει την σπίθα για να εμφανιστούν και τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν τους γεωργούς».

«Από 130 ευρώ που ήταν η περυσινή χορηγία προς τους πατατοπαραγωγούς, φέτος έχει μείνει στα 45.»

Όσον αφορά τη χαλίτικη γη, ο ίδιος εξήγησε ότι μετά το 2005 το κράτος έλαβε την απόφαση για καταβολή αντιτίμου ίσου με το αγοριαίο ενοίκιο της περιοχής.

«Δηλαδή τις πέτρες που τις κάναμε χωράφια, θέλουν να πληρώνουμε και το ενοίκιο που πληρώνουμε σε χωράφια άλλους ιδιοκτήτες, το ίδιο τίμημα.»

Ο κ. Κάρυος επεσήμανε ότι δεν υπήρξε αυθαιρεσία εκ μέρους τους, καθώς είχαν υποβάλλει τις απαιτούμενες αιτήσεις.

Καταλήγοντας ο Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Πατατοπαραγωγών τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους που να έχουν πνεύμα αγροτικής πολιτικής.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend