Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμαρχος Λάρνακας βράβευσε τον διακεκριμένο Λαρνακέα Δρα. Κυριάκο Αθανασίου
Ο Δήμαρχος Λάρνακας βράβευσε τον διακεκριμένο Λαρνακέα Δρα. Κυριάκο Αθανασίου

Ο Δήμαρχος Λάρνακας βράβευσε τον διακεκριμένο Λαρνακέα Δρα. Κυριάκο Αθανασίου

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας βράβευσε την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, τον διακεκριμένο Λαρνακέα Μηχανολόγο Μηχανικό με εξειδίκευση στη Βιοϊατρική Μηχανική Δρα. Κυριάκο Αθανασίου.

Ο Καθηγητής Κυριάκος Αθανασίου είναι παγκοσμίου φήμης διαπρεπής επιστήμονας στον τομέα της Βιοϊατρικής Μηχανικής, με πολυάριθμα βραβεία και σημαντικές διακρίσεις για το πρωτοποριακό έργο του, κυρίως διότι βοήθησε στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας σε τρία διαφορετικά πεδία επιστημών, στη Μηχανική των Ιστών, στα Βιοϋλικά και στην Αναγεννητική Ιατρική. Η έρευνά του αφορά σε διεπιστημονικά πεδία μεταξύ της μηχανικής, της ιατρικής, της χειρουργικής, της κτηνιατρικής χειρουργικής και των βιοιατρικών επιστημών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας εξήρε τη σημαντικότητα του έργου του Δρα. Κυριακού Αθανασίου αναφέροντας ότι με τις ενέργειες και τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του κάνει περήφανους όλους εμάς.

Στη συνέχεια, παρέδωσε στον Δρα. Κυριάκο Αθανασίου Αναμνηστική Πλακέτα εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας και του ευχήθηκε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και πάθος.

Ο Δρ. Κυριάκο Αθανασίου παρέλαβε στις 12/12/2023 από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας 2023, μετά από απόφαση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών με εισήγηση της Τάξης των Θετικών Επιστημών, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου του.

Send this to a friend