Home ΛΑΡΝΑΚΑ 12ωρη άσκηση έρευνας και διάσωσης, στο εγκαταλειμμένο πρώην στρατόπεδο Ζυγίου από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας (φώτο)
12ωρη άσκηση έρευνας και διάσωσης, στο εγκαταλειμμένο πρώην στρατόπεδο Ζυγίου από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας (φώτο)

12ωρη άσκηση έρευνας και διάσωσης, στο εγκαταλειμμένο πρώην στρατόπεδο Ζυγίου από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε 12ωρη άσκηση έρευνας και διάσωσης, μετά από σεισμό στο εγκαταλειμμένο πρώην στρατόπεδο Ζυγίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος SESAME, στο οποίο η Πολιτική Άμυνα, συμμετέχει σε συνεργασία με το κεντρο αριστείας ΚΟΙΟΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

Συμμετείχαν η Ομάδα Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας και οι Ομάδες Εναέριας Παρατήρησης της Πολιτικής Άμυνας και του ΚΟΙΟΣ. Στην άσκηση δοκιμάστηκε η ετοιμότητα της Ομάδας Διάσωσης της ΠΕΔΠΑ Λάρνακας να ανταποκριθεί μετά απο καταστροφικό σεισμό καθώς και προγράμματα (software), που αναπτύχθηκαν απο το πρόγραμμα SESAME τα τελευταια 3 χρόνια, με σκοπό τη βελτίωση της τεχνολογίας των Drones.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών έχει επιτευχθεί ασφαλέστερη χρήση των Drones και ταχύτερη και πιο ακριβής ανίχνευση ζωντανών θυμάτων κάτω από ερείπια μειώνοντας έτσι το χρόνο ανταπόκρισης μιας Ομάδας Διάσωσης και αυξάνοντας τον αριθμό διασωθέντων.

 

Send this to a friend