Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επικίνδυνα παιχνίδια: Τα τρία σημεία που πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Επικίνδυνα παιχνίδια: Τα τρία σημεία που πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Επικίνδυνα παιχνίδια: Τα τρία σημεία που πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι γονείς, ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο όταν προχωρούν σε χριστουγεννιάτικες αγορές. 

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα η Νομική Λειτουργός του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Βεργινία Χρήστου, ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν περιπτώσεις τραυματισμού παιδιών, λόγω παιχνιδιών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Βεργινία Χρήστου – Νομική Λειτουργός Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών
Όταν αγοράζουμε κυρίως τα παιδικά παιχνίδια θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε τρία βασικά σημεία: Το πρώτο σημείο είναι ότι θα πρέπει να αγοράζουμε παιχνίδια τα οποία ανταποκρίνονται στις δεξιότητες και στην ηλικία των παιδιών. Και θα πρέπει να αναγράφεται η ηλικία του κάθε παιδιού που μπορεί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι πάνω στην συσκευασία δώρου.

Επίσης θα πρέπει να αναγράφεται η σήμανση CE. Που η σήμανση CE σημαίνει Υπεύθυνη Δήλωση του κατασκευαστή ότι το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε με βάση τις ευρωπαϊκες προδιαγραφές, καθώς επίσης και οδηγίες που αφορούν την ασφάλεια και συναρμολόγηση των προϊόντων θα πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

Στις περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν τραυματισμοί, γονείς δεν είχαν απομακρύνει τις συσκευασίες από τα παιδιά, με αποτέλεσμα να τα καταναλώνουν και να προκαλείται πρόβλημα.

Η κ. Χρήστου επανέλαβε τη σημασία της πολιτικής επιστροφών. «Όταν αγοράζουμε οτιδήποτε απο την επιχείρηση με φυσική παρουσία, ενημερωνόμαστε για τους όρους και την πολιτική της επιχείρησης, διαφορετικά δε μπορεί ούτε ο Σύνδεσμος ούτε το Υπουργείο Εμπορίου να επιβάλλει στην επιχείρηση να επιστρέψει στον καταναλωτή τα χρήματά του ή να του δώσει πιστωτικό σημείωμα», συμπλήρωσε.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend