Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μετατίθεται για τον νέο χρόνο η υλοποίηση της απόφασης για κλείσιμο του χημείου της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ), που βρίσκεται στο χώρο του πρώην διυλιστηρίου στη Λάρνακα. Γιατί υφιστάμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει στο κράτος να διενεργεί χημικές αναλύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Ενέργειας, προωθεί τροποποίηση της νομοθεσίας, που θα επιτρέπει στο κράτος, όταν θέλει χημικές αναλύσεις, να μπορεί ν’ απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι όπως η σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας να περάσει από τη Βουλή εντός Δεκεμβρίου, έτσι ώστε το κλείσιμο του χημείου να γίνει εφικτό εντός του πρώτου τριμήνου του νέου χρόνου. Ο Δήμος Λάρνακας επιδιώκει να στεγάσει, σε μέρος του χώρου, πανεπιστημιακή ιατρική σχολή.

 

Ένα έργο που εκκρεμεί για περισσότερο από δέκα χρόνια μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης στην μικρή κοινότητα Μαρί, της επαρχίας Λάρνακας. Πρόκειται για την αναπαλαίωση – αποκατάσταση του Πανδοχείου «Χάνι», με το Κοινοτικό Συμβούλιο του Μαρί να έχει ήδη προκηρύξει τον διαγωνισμό για κατασκευαστικά έργα, με το κόστος να εκτιμάται σχεδόν στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου. Είναι ένα τουρκοκυπριακό πανδοχείο, σ’ έναν αναξιοποίητο χώρο όπου σήμερα υπάρχουν μόνο χαλάσματα.

Στόχος είναι η αναστήλωσή του και η δημιουργία ενός καινούργιου πανδοχείου που θα διατηρήσει την αρχική του μορφή, το οποίο θα διαχειρίζεται το κοινοτικό συμβούλιο. Υπολογίζεται ότι τον ερχόμενο Ιανουάριο, εκτός απροόπτου, ο επιτυχών προσφοροδότης θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις εργασίες, οι οποίοι αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο.

Το Πανδοχείο «Χάνι», αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μεσαορίτικης αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Βασιλικού ποταμού και ανατολικά από το χωριό Μαρί.

 

Send this to a friend