Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων σε 34χρονο Ινδό για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού, εκδίδοντας παράλληλα διάταγμα που απαγορεύει στον κατηγορούμενο για τα επόμενα 12 χρόνια να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή  σε χώρο ο οποίος γειτνιάζει με τον τόπο άλλων παιδιών.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου, ο 34χρονος παραπέμφθηκε στην αρχή εποπτείας τόσο κατά τη διάρκεια εγκλεισμού του στις Κεντρικές Φυλακές, όσο και για περίοδο τεσσάρων χρόνων μετά την αποφυλάκισή του. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2014 – 2021 στην επαρχία Λάρνακας.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας του θύματος. Να σημειωθεί, ότι σε άλλη ημερομηνία το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού σε 16 μήνες φυλάκισης για αδικήματα που σχετίζονται με βία στην οικογένεια.

 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σε 7 χρόνια φυλάκιση 22χρονο, από την επαρχία Λεμεσού, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή στην κατηγορία της κατοχής περίπου δέκα κιλών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 7 περασμένου Οκτωβρίου, όταν μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στην περιοχή Ζυγίου έπειτα από πληροφορία ότι θα γινόταν διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος θεάθηκε να οδηγεί αυτοκίνητο από την έξοδο Καλαβασού με κατεύθυνση το Ζύγι. Τότε παρέλαβε από καλαμιώνα δύο μαύρα σακούλια σκουπιδιών, όπου μετά από καταδίωξη του από την ΥΚΑΝ συνελήφθη και εντοπίστηκαν στα σακούλια τα 10 κιλά ναρκωτικών.

 

Η Λάρνακα το βράδυ της Κυριακής έβαλε τα γιορτινά της και φέτος  υπόσχεται να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Τόσο στην πλατεία Ευρώπης που έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό, όσο και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και στις πλατείες για να ζήσουμε τη μαγεία των εορτών.

Το πρόγραμμα δε των εκδηλώσεών της δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από αυτό άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που φημίζονται για τη λαμπρότητα που εκπέμπουν τις άγιες αυτές ημέρες και θεωρούνται οι απόλυτοι προορισμοί για τα Χριστούγεννα. Ο Δήμος Λάρνακας έχει ετοιμάσει για την περίοδο των γιορτών ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Όταν υπάρχει θέληση, ελπίδα, αισιοδοξία και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε πολλά, δήλωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Φωτίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και για την ακρίβεια, φωταγωγούμε τα δέντρα μας και την πόλη μας και αυτό δεν είναι μόνο όμορφο, δεν είναι μόνο γιορτινό αλλά περικλείει και έναν ισχυρό συμβολισμό. Απέναντι στο γκρίζο χρώμα των καιρών, απέναντι στο σκοτάδι των φόβων και των αβεβαιοτήτων, εμείς επιλέγουμε το φως. Επιλέγουμε να φέρουμε την ατμόσφαιρα της γιορτής σε περισσότερα σημεία της πόλης, σε όλους τους κατοίκους της…».Αυτό που επιδιώκει ο Δήμος Λάρνακας είναι να γίνει η πόλη μας μια μεγάλη οικογένεια, μια τεράστια αγκαλιά, γεμάτη θαλπωρή και ζεστασιά. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι «ζωντανά» και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Με αυτά τα λόγια κατέληξε ο Δήμαρχος Λάρνακας μετρώντας αντίστροφα λίγο πριν το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας Ευρώπης.

Ακολούθησαν τραγούδια από την Παιδική Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας, χοροί και συναυλία από τους Boney M.

 

Send this to a friend