Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διέταξε διοικητική έρευνα για λεωφορεία ο Βαφεάδης (βίντεο)
Διέταξε διοικητική έρευνα για λεωφορεία ο Βαφεάδης (βίντεο)

Διέταξε διοικητική έρευνα για λεωφορεία ο Βαφεάδης (βίντεο)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο μισός περίπου στόλος ακινητοποιήθηκε επειδή οι συμβάσεις του Υπουργείου με τις εταιρείες προνοούν ότι θα προβούν σε αντικατάσταση όλου του προηγούμενου στόλου λεωφορείων και να φέρουν καινούργια.

Αρχικά ανέφερε ότι, οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι τα λεωφορεία που έχουν καθηλωθεί ήτα αυτά που είχαν υποδειχθεί όταν υπογράφηκε η σύμβαση, είχαν γίνει αποδεκτά και γι’ αυτό κυκλοφορούσαν. «Τον Οκτώβριο αποφασίσαμε ότι πρέπει να εγκαταστήσουν σε όλα το σύστημα αυτό», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες την Παρασκευή είχε σύστημα πυρόσβεσης, λειτούργησε και γι’ αυτό δεν θρηνήσαμε θύματα.

Κληθείς να απαντήσει ποιος ήταν υπεύθυνος για να ελέγξει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και ότι τηρούνται οι όροι της συμφωνίας απάντησε ότι ο έλεγχος τηρείται από την διεύθυνση δημόσιων μεταφορών.

«Θεωρώ ότι από τον Οκτώβριο μέχρι προχθές θεωρώ ότι ήταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να προμηθευτούν τον εξοπλισμό αυτό. Οι εταιρείες επιμένουν ότι δεν ήταν υποχρέωση του γιατί με βάση την νομοθεσία, τα λεωφορεία που είχαν εγγραφεί προηγουμένως δεν χρειάζεται να έχουν το εξοπλισμό αυτό».

Κλείνοντας ο κ. Βαφεάδης τόνισε ότι θα διοριστεί λειτουργός του Υπουργείου που θα διεξάγει διοικητική έρευνα για να καταγραφούν όλα τα γεγονότα που συνέβησαν από την μέρα που υπογράφηκαν οι συμβάσεις μέχρι σήμερα για να διαπιστώσουμε γιατί δεν έγινε αυτό που έπρεπε και αν υπάρχουν ευθύνες.

 

Send this to a friend