Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Άσκηση Ερευνας & Διάσωσης με το ΚΣΕΔ Λάρνακας πραγματοποίησαν οι αεροναυτικές δυνάμεις Κύπρου – Ιταλίας
Άσκηση Ερευνας & Διάσωσης με το ΚΣΕΔ Λάρνακας πραγματοποίησαν οι αεροναυτικές δυνάμεις Κύπρου – Ιταλίας

Άσκηση Ερευνας & Διάσωσης με το ΚΣΕΔ Λάρνακας πραγματοποίησαν οι αεροναυτικές δυνάμεις Κύπρου – Ιταλίας

Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν οι αεροναυτικές δυνάμεις Κύπρου και Ιταλίας, με το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) να έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των μέσων που συμμετείχαν.

 

Σε ανάρτηση του ΚΣΕΔ (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αναφέρεται ότι «την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ), με την κωδική ονομασία «CYPITΑ 01/23», μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιταλίας. Η άσκηση εκτελέστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του πλοίου Αμφίβιων Επιχειρήσεων «ITS SAN GΙUSTO» και ενός ελικοπτέρου ΝΗ-90 του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και του Πολεμικού Πλοίου «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ».

Προστίθεται ότι «τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας της Κυπριακής με την Ιταλική Δημοκρατία».

Send this to a friend