Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εκπαιδευτική Εκδρομή της Γ’ Τάξης του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στον Ρωσικό Ορθόδοξο Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και των Πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό
Εκπαιδευτική Εκδρομή της Γ’ Τάξης του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στον Ρωσικό Ορθόδοξο Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και των Πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό

Εκπαιδευτική Εκδρομή της Γ’ Τάξης του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στον Ρωσικό Ορθόδοξο Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και των Πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Ρωσικό Ορθόδοξο Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και των Πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό.

 

 

Αυτή η δραστηριότητα αποτέλεσε μια πραγματική εμβάθυνση στο πρόγραμμα, “Ανακαλύπτοντας την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Περιοχής”.

Ο Ρωσικός Ορθόδοξος Ναός αποτελεί έναν μοναδικό πολιτιστικό θησαυρό στο χωριό Επισκοπειό της Λευκωσίας. Έτοιμος το 2017 από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, αποτελεί την πρώτη ορθόδοξη εκκλησία ρωσικού τύπου στο νησί.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο του ναού, διαπιστώνοντας την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και εκτιμώντας τις τοιχογραφίες που διακοσμούν τον χώρο. Η τέχνη του κ. Viacheslav Zarenkov, ο οποίος χρηματοδότησε την ανέγερση του ναού, είχε επίσης έναν εξαιρετικό ρόλο στην εμπειρία των μαθητών.

Η δραστηριότητα αυτή είχε σαν στόχο να προσφέρει στους μαθητές μια συναρπαστική εμπειρία, ενισχύοντας την κατανόησή τους για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την πνευματική σημασία της εκκλησίας. Μια τέτοια εμπειρία προσθέτει ένα πολύτιμο κομμάτι στον πολιτισμό της περιοχής.

Οι στόχοι αυτής της δραστηριότητας περιλαμβάναν:
• Κατανόηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενίσχυση της κριτικής σκέψης.
• Ενίσχυση του ιστορικού γραμματισμού και ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της εκκλησίας.

Η επίσκεψη στον Ρωσικό Ορθόδοξο Ναό αναμένεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα θα συνδυάσει την ιστορία με τον πολιτισμό της περιοχής και θα παρέχει μια προηγμένη προσέγγιση στον πολιτισμό τους.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδρομής, εμπνέοντας τους μαθητές μας να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία της χώρας μας.

Send this to a friend