Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Βραχνάς» το κόστος θέρμανσης: Τόσο κοστίζουν ξύλα, πετρέλαιο κι ηλεκτρικό ρεύμα
«Βραχνάς» το κόστος θέρμανσης: Τόσο κοστίζουν ξύλα, πετρέλαιο κι ηλεκτρικό ρεύμα

«Βραχνάς» το κόστος θέρμανσης: Τόσο κοστίζουν ξύλα, πετρέλαιο κι ηλεκτρικό ρεύμα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν χαμόγελα στους πρατηριούχους, που είδαν τη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, που μέχρι πριν μια βδομάδα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, να εκτοξεύεται. 

Γιώργος Πέτρου – Διευθύνων Σύμβουλος StarOil
Ειδικά χθες είχε πανικοβληθεί ο κόσμος, και πρεπει να πω ότι ήταν πολύ αυξημένες οι πωλήσεις χθες, μιλούμε για τριπλάσιες πωλήσεις.

Σύμφωνα πάντως με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων η τιμή πετρελάιου θέρμανσης συνεχίζει τη φθίνουσα πορεία, με τη μέση τιμή πώλησης να είναι σήμερα στο 1.13, 10 σεντ δηλαδή πιο κάτω σε σχέση με 2 βδομάδες πριν.


 

Γιώργος Πέτρου – Διευθύνων Σύμβουλος StarOil
Ακόμα λίγο θα συνεχίσει, εάν σταθεροποιηθεί στο 80 το βαρέλι και η ισοτιμία μείνει εκεί, σήμερα χτύπησε 1,10 το δολάριο προς το ευρώ, τότε βλέπω ακόμα μια μικρή μείωση.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Η μείωση στην τιμή των καυσίμων διεθνώς θα επηρεάσει επίσης θετικά και τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας.

Χριστίνα Παπαδοπούλου – Εκπρόσωπος Τύπου ΑΗΚ
Τον Δεκέμβρη, ίσως τον Γενάρη, εξαρτάται από τα αποθέματα καυσίμου που διατηρεί η ΑΗΚ.

Μάλιστα, μετά την επαναφορά της επιδότησης στην τιμή του κόστους, που έχει ήδη εφαρμοστεί από 1η Νοεμβρίου, οι επερχόμενοι λογαριασμοί θα είναι μειωμένοι κατά 12% σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

Χριστίνα Παπαδοπούλου – Εκπρόσωπος Τύπου ΑΗΚ
Δηλαδή ένας λογαριασμός οικιακού πελάτη με 1000 κιλοβατώρες για 2 μήνες θα στοιχίσει 300 ευρώ ενώ με τις ίδιες κιλοβατώρες ένα μήνα προηγουμένως θα ήταν 350 ευρώ.

Καυσόξυλα

Ανάμεσα στις επικρατέστερες επιλογές για θέρμανση και τα καυσόξυλα οι τιμές των οποίων διαφέρουν αναλόγως του είδους των ξύλων .

Γιώργος Κωνσταντίνου – Εκπρόσωπος Τύπου Τμήματος Δασών
Οι τιμές πώλησης των καυσόξυλων από τα κέντρα πώλησης του τμήματος δασών είναι στα 80€ η τραχεία πεύκη, η τραχεία πεύκη μεικτή με ευκάλυπτο, το ένα χωρικό κυβικό μέτρο, ενώ στα 60€ είναι το κάθε χωρητικό μέτρων ακακίας.

Ωστόσο, οι τιμές από ιδιώτες πωλητές καυσόξυλων κυμαίνονται από 100 – 250 ευρώ ανά χωρικό κυβικό μέτρο, αναλόγως του είδους του ξύλου.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend