Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το πρώτο CyFood Forum
Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το πρώτο CyFood Forum

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το πρώτο CyFood Forum

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το πρώτο CyFood Forum στη Λάρνακα, υπό τη διοργάνωση του τοπικό εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου και της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

Το συγκεκριμένο Forum είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ξενοδόχων, επιχειρηματιών εστίασης και δικτύων διανομής με παραγωγούς και μεταποιητές κυπριακών προϊόντων, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η προώθηση και χρήση τους.

 

Παράλληλα, παρείχε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξοικειωθούν με τα γνήσια προϊόντα της κυπριακής διατροφής, στηρίζοντας ταυτόχρονα τη συναφή με τον τουρισμό επαγγελματική και βιοτεχνική δραστηριότητα. Περιλάμβανε, επίσης, συναντήσεις των εμπλεκόμενων μερών σε προκαθορισμένα ραντεβού, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με σχετική θεματολογία.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Δρ. Νάκης Αντωνίου, αφού ευχαρίστησε συμμετέχοντες και υποστηρικτές, υπογράμμισε ότι στόχος του ΕΒΕΛ είναι να φέρνει κοντά το επιχειρείν. Τόνισε τη δυσκολία του ανταγωνισμού των κυπριακών προϊόντων έναντι των εισαγόμενων, εκφράζοντας όμως την δέσμευση του επιμελητηρίου να υποστηρίξει την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα.

Δραττόμενος της ευκαιρίας της πολύ πρόσφατης ανακήρυξής του ως Προέδρου του ΕΒΕΛ, εξέφρασε ευχαριστίες στα μέλη του επιμελητηρίου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του ώστε να ηγηθεί ενός οργανισμού που έχει πολλά να προσφέρει στη Λάρνακα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής εταιρείας τουρισμού Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι το CyFood Forum αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της εταιρείας τουρισμού στην προώθηση μιας γαστρονομίας βασισμένης σε τοπικά προϊόντα, που αποτελεί βασικό πυλώνα των τουριστικών εμπειριών στην περιοχή.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες που προάγουν την αγρο-διατροφή, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες που συμβάλλουν στη μείωση των «τροφοχιλιομέτρων» και του οικολογικού αποτυπώματος.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ο οποίος χαιρέτησε το Forum. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το Υφυπουργείο Τουρισμού, η IMH, η GrandXpert, η S.K. Webline και οι Συνδέσμοι ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΔΙΞΕ, ΠΑΣΙΚΑ και ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Send this to a friend