Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, παρέλαβε 13 ομήρους από Χαμάς
Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, παρέλαβε 13 ομήρους από Χαμάς

Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, παρέλαβε 13 ομήρους από Χαμάς

Τριανταεννέα Παλαιστίνιοι – γυναίκες και παιδιά – αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς, μετά από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανάρτηση στο Χ.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας (Σιν Μπετ) παρέλαβαν τους 13 Ισραηλινούς ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι από την Χαμάς, δήλωσε μια πηγή των ισραηλινών υπηρεσιών.

Επίσης, 12 Ταϊλανδοί που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα απελευθερώθηκαν σήμερα από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα λίγες ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός.


«Οι υπηρεσίες ασφαλείας και το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσαν ότι 12 Ταϊλανδοί όμηροι έχουν ήδη απελευθερωθεί», δήλωσε ο Σρέτθα Θαβισίν στην πλατφόρμα Χ.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι ομάδες του ξεκίνησαν μια πολυήμερη επιχείρηση με στόχο να διευκολύνουν την απελευθέρωση και μεταφορά των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και των Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Ο βαθύς πόνος τον οποίο νιώθουν οι συγγενείς που είχαν χωριστεί από τους αγαπημένους τους είναι απερίγραπτος. Αισθανόμαστε ανακούφιση που ορισμένοι εξ αυτών θα ξανασμίξουν έπειτα από μακρά αγωνία», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, περιφερειακός διευθυντής για τη Μέση Ανατολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Send this to a friend