Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ψάχνουν σημαντικό τεκμήριο για τον φόνο Καλογερόπουλου οι Αρχές
Ψάχνουν σημαντικό τεκμήριο για τον φόνο Καλογερόπουλου οι Αρχές

Ψάχνουν σημαντικό τεκμήριο για τον φόνο Καλογερόπουλου οι Αρχές

Την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δυο υπόπτων ηλικίας 41 και 44 ετών, ζήτησαν για τρίτη φορά τα μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Θανάση Καλογεροπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου στην παραλιακή του Αγίου Τυχωνα στη Λεμεσό.

Οι δυο ύποπτοι έφτασαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Έξω από την αίθουσα δημιουργήθηκε ένταση με συγγενείς και φίλους του θύματος να φωνάζουν προς τον ύποπτο «δολοφόνε». Άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με τα γεγονότα όπου γνωστοποιήθηκαν στην προηγούμενη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το γενετικό υλικό του πρώτου υπόπτου (41χρονου) εντοπίστηκε σε έναν από τους κάλυκες που περισυνέλεξαν από την σκηνή του εγκλήματος.


Όπως είχε γνωστοποιηθεί σε προηγούμενες διαδικασίες, ο 41χρονος φέρεται απο την αστυνομία να ήταν ο οδηγός της μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας η οποία καταγράφεται σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης να διαφεύγει από την σκηνή του εμπρησμού του οχήματος και του οπλισμού που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του Καλογερόπουλου.

Κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης πρόδωσαν τις κινήσεις των εκτελεστών αλλά και χαρακτηριστικά τους οδηγώντας τα μέλη της ΥΚΑΝ Αρχηγείου το Σάββατο 4/11 στην σύλληψη του 41χρονου οδηγού μετά από επιχείρηση στην Πάφο.

Ο 44χρονος σύμφωνα με τις εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσου είναι ο ιδιοκτήτης της έπαυλης σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας όπου φέρεται από την αστυνομία να σχεδιαζόταν το σχέδιο δολοφονίας.

Όπως είχε ακουστεί στο δικαστήριο οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν την έπαυλη τους τελευταίους δυο μήνες. Σε αυτήν εντοπίστηκαν είδη ρουχισμού στα σκουπίδια καθώς και κουτιά από κάρτες κινητής τηλεφωνίας τα οποία παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο ανακριτής όπως είχε αναφέρει ο 44χρονος γνώριζε για την εγκληματική ενέργεια που σχεδίαζαν εναντίον του Καλογερόπουλου και μάλιστα δέκα ημέρες πριν τον σκοτώσουν ο ύποπτος είχε συναντηθεί με το θύμα σύμφωνα με αξιόπιστο μάρτυρα της Αστυνομίας.

Εξάλλου το περασμένο Σάββατο όπως είχε αναφέρει ενώπιον δικαστηρίου ο εξεταστής, στα κλειστά κυκλώματα καταγράφονται ύποπτες κινήσεις και τις προηγούμενες μέρες και όπως φαίνεται σχεδίαζαν να τον εξοντώσουν 5 μέρες πριν τον φόνο. Μάλιστα είχε κλαπεί και εμπλακεί συγκεκριμένο οχημα το οποίο έκαψαν κοντά στην έπαυλη.

Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση ο 22χρονος που φέρεται ως συνεργός από την αστυνομία καθως και ο 21χρονος ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές και πιστεύεται ότι πρόκειται για τον συνοδηγό της μοτοσικλέτας. Την ερχόμενη Πέμπτη εκπνέει το διάταγμα κρατήσης των άλλων δύο και στην συνέχεια η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Η ανακριτική ομάδα θα ζητήσει περαιτέρω οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία.

Ψάχνουν σημαντικό τεκμήριο

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Κώστα Μιχάηλ έχουν ληφθεί πέραν των 170 καταθέσεων και αναμένεται να ληφθούν άλλες 20 μεταξύ των οποίων και οι ύποπτοι.

Αναζητείται η μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα καθως και ένα σημαντικό τεκμήριο για την υπόθεση όπως είπε για την υπόθεση και γι’ αυτό αναμένεται να γίνει έρευνα από την αΑστυνομία.

 

Send this to a friend