Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ενώνουν δυνάμεις ΕΒΕΑ και ΤΕΒΕΑ
Ενώνουν δυνάμεις ΕΒΕΑ και ΤΕΒΕΑ

Ενώνουν δυνάμεις ΕΒΕΑ και ΤΕΒΕΑ

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ιστορική χαρακτηρίζεται για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, η συμφωνία που επιτεύχθηκε για ένταξη των μελών της Τουριστικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας (ΤΕΒΕΑ), στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Η συμφωνία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα διοικητικά συμβούλια των δύο οργανισμών κι επικυρώθηκε κατά την ετήσια γενική συνέλευση του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, στην Αγία Νάπα.

 

Η συμφωνία προνοεί, μεταξύ άλλων, την ένταξη των μελών της ΤΕΒΕΑ στο Επιμελητήριο Αμμοχώστου με τη διαδικασία που προβλέπεται στο καταστατικό του ΕΒΕΑ και την ταυτόχρονη διάλυση της ΤΕΒΕΑ με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό της και από την σχετική νομοθεσία.

Όπως σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση, η επίτευξη της συμφωνίας έγινε κατορθωτή με γνώμονα την ανάγκη για συστράτευση όλων των φορέων της ελεύθερης Αμμοχώστου στον αγώνα για πρόοδο και ανάπτυξη της επαρχίας. «Με την ένταξη των μελών της ΤΕΒΕΑ στο τοπικό επιμελητήριο δίνεται μια νέα πνοή στην επαρχία Αμμοχώστου, καθότι με την ενδυνάμωση του ΕΒΕΑ, την στήριξη των δήμων, κοινοτήτων και των οργανωμένων συνόλων της περιοχής και με την συνεργασία του ΚΕΒΕ, η ελεύθερη Αμμόχωστος θα μπορέσει να διεκδικήσει και να αγωνιστεί για αυτά που δικαιούται, με ενιαίο πνεύμα και κοινούς στόχους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ισόνομη ανάπτυξη

—————————

Θυμίζουμε, ότι κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αυγουστίνος Παπαθωμάς ζήτησε από το κράτος ισόνομη ανάπτυξη κι ευημερία για την ελεύθερη Αμμόχωστο καθώς και παραχώρηση κρατικών κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων και ξένων επιχειρήσεων στην επαρχία. Έκανε λόγο για άνιση και άδικη κατανομή κονδυλίων και έργων υποδομής στην επαρχία, υπενθυμίζοντας ότι η ελεύθερη Αμμόχωστος παραμένει ο κυριότερος αιμοδότης στα έσοδα του κράτους από τον τουρισμό, συμβάλλοντας περίπου στο 40% του ακαθάριστου τουριστικού προϊόντος.

 

 

Send this to a friend