Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σε μια περίοδο αβεβαιότητας, απαντάμε με πολιτισμό, είπε η ΠτΒ στον Radisson Blue Μαραθώνιο
Σε μια περίοδο αβεβαιότητας, απαντάμε με πολιτισμό, είπε η ΠτΒ στον Radisson Blue Μαραθώνιο

Σε μια περίοδο αβεβαιότητας, απαντάμε με πολιτισμό, είπε η ΠτΒ στον Radisson Blue Μαραθώνιο


Σε μια περίοδο αβεβαιότητας, συνθετότητας και πολυπλοκότητας και με την ατζέντα του πολέμου να αιωρείται ως μείζον ζήτημα, απαντάμε με πολιτισμό, συμμετοχή, συμπερίληψη και με περισσότερη δημοκρατία, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου προσθέτοντας ότι όλα αυτά πρέπει να τα προστατέψουμε με κάθε θυσία και όσο περνάει από το χέρι μας θα προστατεύσουμε αυτές τις αρχές και αξίες.

Σε δηλώσεις της λίγο πριν δώσει την εκκίνηση για μία από τις διαδρομές του 6ου Radisson Blue Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, η κα. Δημητρίου έδωσε συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που συμμετέχει, σημειώνοντας πως «χαιρόμαστε που για ακόμα μια φορά φιλοξενούμε τόσες χιλιάδες δρομείς από 85 χώρες». Ειδικά φέτος, είπε, «χαιρόμαστε ιδιαιτέρως αφού έχουμε μια διαφορετική συνισταμένη, αφού μετέχουν και άτομα με προβλήματα όρασης και αναπηρίες, δίνοντας πρόσθετα μηνύματα, αλλά και ένα διαφορετικό μήνυμα, αυτό της συμπεριληπτικής συμμετοχής».

Πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο πετυχημένος θεσμός του Radisson Blue Mαραθωνίου Λάρνακας συνεχίζει και εξελίσσεται προς το καλύτερο, τιμώντας τόσο την Κύπρο, όσο και τους εθελοντές αλλά και τον κόσμο που συμμετέχει. Ως Βουλή των Αντιπροσώπων θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε τον αθλητικό αυτό θεσμό για ακόμα μια χρονιά».


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η διοργάνωση «προάγει και τον πολιτισμό της Κύπρου, ενώ όλα αυτά τα μηνύματα, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι απολύτως σημαντικά.  Σε μια περίοδο αβεβαιότητας, σε μια περίοδο συνθετότητας και πολυπλοκότητας και δυστυχώς με την ατζέντα του πολέμου να αιωρείται ως μείζον ζήτημα, εμείς απαντάμε με πολιτισμό, με συμμετοχή, με συμπερίληψη και με περισσότερη δημοκρατία».

Είναι αυτά, συνέχισε «που πρέπει να προστατέψουμε με κάθε θυσία. Μπορεί για κάποιους να φαντάζει απλώς ένας μαραθώνιος, μια απλή συμμετοχή, για μας όμως είναι τα πολλαπλά ζητήματα, είναι ο κόσμος που συγκεντρώνεται για να τρέξει για ένα πολύ καλό σκοπό, ότι δεν αποκλείεται κανένας και ότι είναι αυτό ακριβώς το μέλλον που θέλουμε να έχουμε για μας και τα παιδιά μας».

Να είστε βέβαιοι, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής ότι «όσο περνάει από το χέρι μας εμείς αυτές τις αρχές και αξίες θα τις προστατεύσουμε».

Οσον αφορά την άφιξη αθλητών από 85 χώρες, για συμμετοχή στον Μαραθώνιο Λάρνακας, η κα. Δημητρίου είπε πως «με αυτούς δημιουργούμε πρεσβευτές και πρέσβειρες για τον τόπο μας και αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Δεν είναι τυχαίο ότι χρόνο με το χρόνο, οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο επιστρέφουν αλλά πολλαπλασιάζονται, κάτι που σημαίνει ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την εδώ παρουσία τους και συμμετοχή τους» είπε και εξέφρασε συγχαρητήρια «σε όλους όσους το κάνουν αυτό πραγματικότητα» .

Ο Υφυπουργός Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρία είπε ότι «εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας θέλω να δώσω τις θερμές μου ευχές και τα συγχαρητήρια στους αθλητές που συμμετέχουν σήμερα στον Μαραθώνιο, στους χορηγούς αλλά και στον Δήμο Λάρνακας που συμβάλει στην διοργάνωση» αυτού του αθλητικού γεγονότος.

Πρόσθεσε ότι «ο αθλητισμός δεν έχει αξία εάν δεν προάγει τον πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή και την αγάπη, αφού γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός φέρνει μαζί λαούς και συνενώνει οικογένειες και χώρες. Γι’ αυτό δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο αθλητικό αυτό γεγονός και είμαστε πολύ περήφανοι που η Λάρνακα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σ’ αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια μέρα γιορτής και χαράς για τη πόλη και σε καμιά περίπτωση όταν αρχίσαμε πριν από 7 χρόνια αυτόν τον θεσμό, δεν υπολογίζαμε την τροπή αλλά και το μέγεθος που θα έπαιρνε».

Συνεχίζοντας είπε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί μέσω του Radisson Blue Μαραθωνίου Λάρνακας δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου από την Κύπρο και άλλες 84 χώρες, να χαρούν αυτό το μεγάλο γεγονός και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τον αθλητισμό, τα ιδανικά του ολυμπισμού και να δώσουμε κυρίως μια ανάσα στην οικονομία της πόλης μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «μετά από μελέτες που έχουν γίνει, έγινε αντιληπτό ότι η διοργάνωση του Μαραθωνίου Λάρνακας, είναι μια ουσιαστική οικονομική ανάσα για τη πόλη, ειδικά για τον Νοέμβριο που είναι ένας νεκρός μήνας τουριστικά, να γεμίσουν τα ξενοδοχεία της Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι στο McDonald’s™ Kids Race, ενός χιλιομέτρου συμμετείχαν και παραπληγικοί με τα αμαξίδια και τα χειρήλατα τους, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Παναγιώτου, ο οποίος όπως είπε συμμετέχει για δεύτερη φορά φέτος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω και εγώ με το χειρήλατο μου στον Μαραθώνιο, θέλει αρκετή προπόνηση για να λάβει κάποιος μέρος, αλλά είναι πολύ ωραίο συναίσθημα», δήλωσε.

Send this to a friend