Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Ηρέμησε κ. Ρόκα, μάθε να δέχεσαι την κριτική…
Ηρέμησε κ. Ρόκα, μάθε να δέχεσαι την κριτική…

Ηρέμησε κ. Ρόκα, μάθε να δέχεσαι την κριτική…

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ενοχλήθηκε ο Τσάβι Ρόκα από την ερώτηση που του υπέβαλε ο συνάδελφος Χαράλαμπος Παρπεττάς, κατά την επίσημη παρουσίαση του Ραν Μπεν Σιμόν, για την κριτική που δέχεται από μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΚ σε σχέση με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του περασμένου Ιανουαρίου και του καλοκαιριού.

Από το ξέσπασμά του, φάνηκε ότι ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής των κιτρινοπράσινων της Λάρνακας ακόμα δεν μπορεί να αποδεχθεί κάποια λάθη του, ούτε δέχεται την καλόπιστη κριτική που του ασκείται από τα ΜΜΕ. Το έχουμε ξαναγράψει απ’ αυτήν εδώ την στήλη, ότι ο Τσάβι Ρόκα έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία, γι’ αυτό και η κριτική που του ασκείται (τουλάχιστον από την πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών που δεν εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα) είναι επειδή ο ίδιος έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Όλες οι ομάδες κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν έχουν πληθώρα επιλογών, κύριε Ρόκα. Ουδείς ψωνίζει από… Σούπερ Μάρκετ. Το γνωρίζουμε ότι όσοι παίρνουν αποφάσεις κάνουν και λάθη. Αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο που εργάζεται.

Η (αυστηρή) κριτική που σου γίνεται, κυρίως για τις επιλογές του περασμένου Ιανουαρίου, είναι διότι εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ ήταν πρώτη στην βαθμολογία, είχε στη διάθεσή της τα εκατομμύρια της Ευρώπης (και αυτό ήταν δική σου επιτυχία) και ως εκ τούτου είχες την ευχέρεια και άνεση να κάνεις πολύ καλύτερες επιλογές παικτών, κάτι που έπραξες σε προηγούμενες χειμερινές μεταγραφικές περιόδους (Τρισκόφσκι, Μοίσοφ, Φλοριάν κ.α.).

Αντί, λοιπόν, να φέρεις παίκτες που θα βοηθούσαν την ομάδα να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο, έφερες… «παλτά» στο «ΑΕΚ Αρένα» που δεν ακούμπησαν την μπάλα. Γι’ αυτό σου γίνεται η κριτική. Επαναλαμβάνω, καλόπιστη κριτική. Η παραδοχή του λάθους δεν είναι αμαρτία. «Έκανα λάθος, συγνώμη», αυτό αρκεί.

Όλοι κάνουμε λάθη. Όσον αφορά την ερώτηση για τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, ο Ρόκα έδειξε να ξαφνιάζεται, λέγοντας ότι οι παίκτες που έφερε θα κριθούν σε βάθος χρόνου. Συμφωνούμε. Πάντως, οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι απόλυτα θετικές για αρκετούς νεοφερμένους (ονόματα δεν λέμε) κ.Ρόκα. Εσύ έχεις συνηθίσει τον κόσμο της ΑΕΚ σε παίκτες καλύτερης ποιότητας.

Send this to a friend