Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Με τη συμμετοχή – ρεκόρ πέραν των 11.000 δρομέων από Κύπρο και εξωτερικό ολοκληρώθηκε χθες ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, με νικητή στον Μαραθώνιο Ανδρών τον Ούγγρο Laszlo Bulitka και στις Γυναίκες την Κύπρια Μαρία Σωτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, καταγράφηκαν συμμετοχές από 85 χώρες, ενώ στον εταιρικό αγώνα των 5 χλμ. συμμετείχαν πέραν των 170 εταιρειών, με τους περισσότερους δρομείς που αφίχθηκαν από το εξωτερικό να προέρχονται από Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Βέλγιο, Πολωνία και Ουγγαρία.

Το «παρών» τους στη διοργάνωση έδωσαν διάσημες προσωπικότητες από την Κύπρο και την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης και νυν Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, ο οποίος τιμήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος ο οποίος εξέφρασε σε δηλώσεις του το θαυμασμό του για την επιτυχία του 6ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

 

Την πρώτη εκκίνηση της ημέρας στον Μαραθώνιο Δρόμο στις Φοινικούδες έδωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μαζί με τον Μάριο Πολυβίου, CEO του Radisson Blu Hotel, ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης.

Στην συνεχεία, η Πρόεδρος της Βουλής στήριξε τον Μαραθώνιο Λάρνακας, όπως και τις προηγούμενες διοργανώσεις, και κήρυξε την εκκίνηση του εταιρικού αγώνα των 5 χλμ., ενώ την εκκίνηση του αγώνα 10 χλμ. κήρυξε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Ατομικού 5 χλμ. ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης.

Στις απονομές των μεταλλίων στους νικητές συμμετείχαν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, από πλευράς ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Κεντέρης και ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκκουλλής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η στιγμή που σημάδεψε Μαραθώνιο Λάρνακας ήταν ο τερματισμός του 32χρόνου παγκοσμίου φήμης δρομέα με εγκεφαλική παράλυση Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο, του μοναδικού αθλητή με 72% εγκεφαλική παράλυση που έχει τερματίσει σε Μαραθώνιο (την άνοιξη στη Βαρκελώνη), ο οποίος έτρεξε στη Λάρνακα επιλέγοντας τη διαδρομή των 10 χλμ. και τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Μετά τον τερματισμό του στη διαδρομή των 10 χλμ., ο Άλεξ Ρόκα τιμήθηκε από την Aegean Airlines, Radisson Blu και Unicars, τις εταιρείες που συνέβαλαν καθοριστικά στην παρουσία του στην Κύπρο, με τον ίδιο να εκφράζει τη συγκίνησή του για τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

 

 

 

Send this to a friend