Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φωνές στη Λάρνακα για την απόρριψη, εκ μέρους της Αστυνομίας, του αιτήματος φιλοξενίας ισραηλινών ομάδων
Φωνές στη Λάρνακα για την απόρριψη, εκ μέρους της Αστυνομίας, του αιτήματος φιλοξενίας ισραηλινών ομάδων

Φωνές στη Λάρνακα για την απόρριψη, εκ μέρους της Αστυνομίας, του αιτήματος φιλοξενίας ισραηλινών ομάδων


ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πλήγμα για τον αθλητικό τουρισμό της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα θεωρούν οι τοπικές αρχές της πόλης την απόρριψη, εκ μέρους της Αστυνομίας, του αιτήματος που υπέβαλαν ισραηλινές ποδοσφαιρικές ομάδες, για την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων τους στη Λάρνακα, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχουν.

Και όλα αυτά, ενώ κάποιες ομάδες, ισραηλινές και ευρωπαϊκές, είχαν ήδη προβεί σε κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Λάρνακας για την διαμονή των αποστολών τους…


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας (ΕΒΕΛ) και η τοπική εταιρεία τουρισμού απέστειλαν επιστολές προς την Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου και στον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, εκφράζοντας την διαφωνία και διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η κυπριακή Αστυνομία απέρριψε το αίτημα για διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου δύο Ισραηλινών ομάδων στο γήπεδο «ΑΕΚ Αρένα», της Μακάμπι Χάιφα και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως σημειώνεται στις επιστολές των τοπικών φορέων της πόλης, η απόφαση αυτή επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας και της Κύπρου ευρύτερα, στερώντας παράλληλα την δυνατότητα προβολής του νησιού μας στο εξωτερικό ως ένας ασφαλής προορισμός για αθλητικό τουρισμό.

Την ίδια ώρα στερείται από τα ξενοδοχεία της πόλης η δυνατότητα να έχουν πρόσθετες τουριστικές αφίξεις και διανυκτερεύσεις κατά την χειμερινή περίοδο, αφού εκτός από τις αποστολές των ισραηλινών ομάδων, θα φιλοξενούνταν και οι πολυμελείς αποστολές των ευρωπαϊκών συλλόγων που θα αγωνίζονταν στα παιχνίδια αυτά, οι αποστολές των διαιτητών καθώς και των παρατηρητών της ΟΥΕΦΑ κτλ. «Κατανοούμε ότι η απόφαση αυτή ενδεχομένως να λαμβάνεται για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, έχοντας υπόψη την προθυμία των ομάδων να αναλάβουν τα έξοδα για την αυξημένη αστυνόμευσή τους, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση, τόσο για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, όσο και για μελλοντικά παρόμοια αιτήματα», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης.

Εξάλλου, στην δική του επιστολή ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΛ Νάκης Αντωνίου σημειώνει ότι σαν Κύπρος οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στη γείτονα χώρα σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. «Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά του θέματος, αυτή της τοπικής οικονομίας, καθότι μια τέτοια κίνηση θα επιφέρει οικονομικά οφέλη στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια και στα καταστήματα της πόλης μας», τονίζει ο κ.Αντωνίου, ο οποίος από την πλευρά του απευθύνει θερμή παράκληση όπως αναθεωρηθεί η απόφαση της Αστυνομίας.

Οι επιστολές του τοπικού επιμελητηρίου και της εταιρείας τουρισμού έχουν κοινοποιηθεί και στον Υφυπουργό Τουρισμό Κώστα Κουμή. Η Μακάμπι Χάιφα ήταν προγραμματισμένο να δώσει στο «ΑΕΚ Αρένα» τον αγώνα της με την γαλλική Ρεν, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ επρόκειτο να δώσει δύο παιχνίδια της στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Όπως πληροφορούμαστε, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους να έλθουν στην Κύπρο, οι ισραηλινές ομάδες ενδέχεται ν’ αγωνιστούν στη Σερβία.

Να σημειωθεί, ότι η Μακάμπι Χάιφα ήδη έχει δώσει στην «ΑΕΚ Αρένα» έναν ευρωπαϊκό αγώνα (κεκλεισμένων των θυρών) εναντίον της ισπανικής Βιγιαρεάλ, με τον ισραηλινό σύλλογο να καταβάλλει προς την κυπριακή δημοκρατία τα έξοδα αστυνόμευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend