Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Σιμόν: «Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να διορθώσουμε» (ατάκες από Τσάβι Ρόκα)
Σιμόν: «Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να διορθώσουμε» (ατάκες από Τσάβι Ρόκα)

Σιμόν: «Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να διορθώσουμε» (ατάκες από Τσάβι Ρόκα)

Η ΑΕΚ παρουσίασε σήμερα το νέο της προπονητή, τον Ισραηλινό Ραν Μπεν Σιμόν. Στο πάνελ ήταν και ο Τσάβι Ρόκα ο οποίος σε κάποια φάση ξέσπασε και έδωσε απαντήσεις.

Τσάβι Ρόκα… “Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον Ραν Μπεν Σιμόν ως νέο προπονητή της ομάδας, τον ξέρετε από την πρώτη του θητεία. Είναι σωστός άνθρωπος για να αναλάβει την ομάδα και είναι επικοινωνιακός για να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις”.

Ραν Μπεν Σιμόν…
“Πριν από ένα μήνα με την κατάσταση στη πατρίδα μου δέχθηκα πολλές κλήσεις από εδώ για να επισκεφθώ την Κύπρο. Και ένα μήνα μετά δεν το φανταζόμουν πως θα έρθω εδώ να δουλέψω. Ευχαριστώ τον Τσάβι, τον Εύμαιο, τον πρόεδρο και τη διοίκηση που με επέλεξαν. Ξέρω την ευθύνη όμως είναι πρόκληση. Έρχομαι από μια δύσκολη περίοδο στη χώρα μου , δεν μπορεί κάποιος να κοιμηθεί ήσυχα από τη στιγμή που δεν μπορεί ο κόσμος να πάει ακόμα στα σπίτια του. Προσεύχομαι καθημερινά οι όμηροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους”.


Έχω μεγάλη φιλοδοξία να δουλέψω νιώθω αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο. Με τους παίκτες πρέπει να αρχίσουμε τα παιχνίδια. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και για τον κόσμο. Μπορεί να μην είναι οι περισσότεροι στην Κύπρο όμως είναι οι πιο αφοσιωμένοι. Θα δουλέψουμε για να είναι περήφανοι για την ομάδα. Θα διεκδικήσουμε όλους τους στόχους”

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όλτρα, γιατί παρέλαβα την ομάδα σε καλή κατάσταση. Είναι μεγάλη τιμή που πήγε με την ομάδα στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ”

Αν μπορεί για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και πως θα είναι η φιλοσοφία του…. “Είναι σημαντικό η ψυχολογία όμως είναι και η τακτική. Θα ήταν ανεύθυνο να μιλήσω τώρα γιατί είναι πολύ νωρίς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και μέσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Θέλω χρόνο ακόμα για να μιλήσω για λεπτομέρειες. Τώρα γνωρίζω την ομάδα. Κάναμε ένα ξεκίνημα με μια νίκη επί του Απόλλωνα όμως αυτό ήταν το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού”

“Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Αυτό είχε και ο Όλτρα. Πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές όμως υπάρχουν αρκετά που οφείλουμε να διατηρήσουμε. Κάποια να διατηρήσουμε και πολλά άλλα να διορθώσουμε. Θα δούμε ποια είναι αυτά”

Για το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ και τι άλλαξε από την προηγούμενη του θητεία…. “Αν πάμε μια ώρα θα χρειαστεί περισσότερα από μία ώρα για να αναλύσω τις αλλαγές που είδα από τότε που ήμουν. Έχουν αλλάξει εντελώς τα πράματα, οργανωτικά. Δεν είχα καμία αμφιβολία. Από την πρώτη στιγμή. Το ΑΕΚ ΑΡΈΝΑ είναι σωστό γήπεδο για να έρχονται οικογένειες και κόσμος. Κάναμε προπόνηση πριν στο ΓΣΖ και έχω να πω πως είναι πολύ διαφορετικό. Έχουν αλλάξει τα πάντα”

Πόσο γρήγορα πήρα την απόφαση να επιστρέψει όταν του έγινε πρόταση… “Ήταν πολύ γρήγορα που πήρα την απόφαση γιατί πιστεύω στους παίκτες και τη οργάνωση που υπάρχει εδώ. Είχα κι άλλες προτάσεις τα προηγούμενα χρόνια από Κύπρο όμως δεν έκρινα ότι ήταν σωστό τότε να έρθω. Τώρα πιστεύω στην προοπτική της ομάδας”.

Για το ρόστερ…
‘Μιλώντας για το πλάνο. Είναι πολλοί παίκτες που έχουν έρθει από τις ακαδημίες της Ισπανίας και γενικά το πλάνο ταιριάζει με μένα. Θέλουμε να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο, επιθετικό με σωστές τοποθετήσεις. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι.

Τοποθετήση του Τσάβι Ρόκα για την επιλογή του Μπεν Σιμόν… “Όταν επιλέγω συνήθως στρέφομαι στην πατρίδα μου γιατί ξέρω περισσότερα πράγματα και κόσμο από εκεί. Όμως δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην Ισπανία. Έκρινα ότι ο Μπεν Σιμόν είναι ο κατάλληλος. Είναι φανταστική προσωπικότητα, ξέρει το κλαμπ, έχει θετική ενέργεια και είναι η κατάλληλη επιλογή να αναλάβει την ομάδα”

Μπεν Σιμόν για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου… “Μετά την περίοδο του κορωνοϊου άλλαξαν πολλά και ανέβηκε το επίπεδο. Έχουν μπει λεφτά, έχουν γίνει γήπεδα, εγκαταστάσεις. Πριν ήταν 1-2 ομάδας τώρα διεκδικήτριες και τώρα είναι 7-8 ομάδες. Πρέπει να επενδυθούν όμως και στις Ακαδημίες. Έχω δει όμως παιχνίδια και έχει ανέβει πολύ το επίπεδο. Κάποιοι παίκτες που δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουν τώρα έρχονται. Οι ομάδες κάνουν πορεία στην Ευρώπη όπως και η ΑΕΚ και είναι ελκυστικός προορισμός. Έχω ξαφνιαστεί με το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου”

Για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής των Κυπρίων παικτών…

Μπεν Σιμόν… “Η χρησιμοποίηση των Κυπριών είναι μέρος της δουλειάς μου. Είδα παιχνίδια της ομάδας. Δεν πρέπει να δω τόσο πολύ το παρελθόν. Είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν όμως έχω το δικό μου τρόπο. Έχω δει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Έχουμε τον χρόνο για να περάσουμε τις ιδέες. Θυμάμαι την πολύ καλή δουλειά που έγινε πριν 10 χρόνια στις ακαδημίες και τώρα διαπρέπουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο”

Τσάβι Ρόκα… “Συμφωνώ για τον χρόνο συμμετοχής των Κυπριών. Για αυτό πήραμε τον Κατελάρη, έχουμε τον Εγγλεζου, τον Τούμπα, τον Μάμα, τον Ναουμ, και άλλους. Πρέπει να αναλάβει και η ομοσπονδία κάποιες πρωτοβουλίες. Πρέπει να μην είναι προαιρετική η χρησιμοποίηση Κυπρίων αλλά υποχρεωτικοί. Κάποιος αριθμός. Σίγουρα θα βοηθήσει και την Εθνική για να βελτιώσει το επίπεδο της. Θυμάμαι επίσης παίκτες που πήραν ευκαιρίες στην ομάδα όμως είχαν ταλαιπωρηθεί με τον Στρατό. Πρέπει να βρεθούν λύσεις”

Τσάβι Ρόκα: «Νομίζετε πως εγώ δεν θέλω να πάρει η ομάδα πρωτάθλημα;»
“Για τον εαυτό μου θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Αυτή κρίνει. Όποιος παίρνει αποφάσεις κάνει λάθη και εγώ δεν είμαι εξαίρεση. Πέρσι κάναμε την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της ομάδας. Αν μιλάτε για τις μεταγραφές Γενάρη δεν μπορώ να βάλω στη κουβέντα και τις επιλογές του καλοκαιριού. Αυτές θα τις δούμε στην πορεία. Για τις μεταγραφές του περασμένου Γενάρη ο κόσμος δεν έχει εικόνα. Δεν είναι σαν να πας σε σούπερμάρκετ και έχεις πληθώρα επιλογών. Και το λέω αυτό με σεβασμό στον κόσμο εδώ στην Κύπρο και στους φιλάθλους. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Θεωρώ ότι από τη πρώτη στιγμή που βρίσκεται εδώ αυτή η διοίκηση πετυχαίνει πάνω από τα όρια της”.

“Έχουμε να ανταγωνιστούμε ομάδες με 3-4 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Όσο μπάτζετ έχουμε εμείς αυτοί μπορούν να το δώσουν για τις μεταγραφές του Γενάρη. Προσπαθούμε με όσα έχουμε. Πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι κάναμε 23 μεταγραφές και ήρθαμε δεύτεροι με εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό σημαίνει πως έγινε πολύ καλή δουλειά και με την οργάνωση της διοίκησης Καραπατάκη. Εγώ προσπαθώ 24 ώρες το 24ωρο”.

“Νομίζετε πως εγώ δεν θέλω να πάρει η ομάδα πρωτάθλημα; Αν δεν το πάρει όμως δεν είναι καταστροφή. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά στην ομάδα με τα σωστά και τα λάθη του οποιουδήποτε. Κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες κάνεις λάθη. Πρέπει όμως να δίνεις τα πάντα μέσα στο γήπεδο και όταν τελειώνει το ματς να μην μπορεί να πας περπατώντας μέχρι το αμάξι”

“Για το ότι δεν κάνουμε πιο γρήγορα τις μεταγραφές ο λόγος είναι πως πολλές φορές περιμένουμε τους παίκτες να επιλέξουν γιατί δεν είναι πρώτη επιλογή τους η Κύπρος. Το Γενάρη ποιος είπε πως δεν πετυχαίνουν πάντα οι μεταγραφές; Είδαμε π.χ τους Τρισκόφσκι και Μόισοφ όταν ήρθαν και βοήθησαν τότε πολύ την ομάδα. Είναι και οι τραυματισμοί. Είδατε π.χ την Μπαρτσελόνα που έχασε κομβικούς παίκτες και τώρα άρχισε και εκεί η μουρμούρα για τον Τσάβι Ερνάντες”

“Θέλω επίσης να πω κάτι και για τη γυναίκα μου, που με βοηθάει στις μεταγραφές μιλώντας με τις γυναίκες των παικτών που θα έρθουν για να τους ενημερώσει για το τι θα συναντήσουν στην Κύπρο”.

Send this to a friend