Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιστικών αποβλήτων στον Δήμο Αραδίππου
Η κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιστικών αποβλήτων στον Δήμο Αραδίππου

Η κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιστικών αποβλήτων στον Δήμο Αραδίππου

Ο Δήμος Αραδίππου, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) φιλοξενεί την κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιστικών αποβλήτων.

Η μονάδα θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης έναντι του Δημοτικού Μεγάρου από την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και θα δέχεται επισκέψεις από τις 10:00-13:00 εκτός Τετάρτης 29/11 και Πέμπτης 30/11 που οι ώρες λειτουργίας θα είναι 12:00-15:00.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για τα επικίνδυνα απόβλητα, την κατηγοριοποίηση τους και τον τρόπο διαχείρισης τους από τα νοικοκυριά. Παράλληλα, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ή άλλα διαφημιστικά αντικείμενα, ενώ το κοινό θα είναι σε θέση να αφήσει τα επικίνδυνα απόβλητά του στους διάφορους κάδους που θα διαθέτει η κινητή μονάδα.

Το Έργο «Χωριστή συλλογή και διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά» υλοποιείται από το Τµήµα Περιβάλλοντος σε συνεργασία µε την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και στοχεύει στη χωριστή συλλογή και εκτροπή των επικινδύνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά σε αδειοδοτηµένες εγκαταστάσεις διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων για κατάλληλη επεξεργασία.

Η χρηµατοδότηση του Έργου γίνεται από τα Νορβηγικά Ταµεία “Norway Grants Programming 2014 – 2021” για το συνολικό ποσό των €500.000, µέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Send this to a friend