Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τα έργα που «τρέχουν» στην Αγία Νάπα πριν την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση
Τα έργα που «τρέχουν» στην Αγία Νάπα πριν την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τα έργα που «τρέχουν» στην Αγία Νάπα πριν την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ   

Δύο έργα «τρέχει» να τροχιοδρομήσει πριν από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση ο Δήμος Αγίας Νάπας. Πρόκειται για το Πράσινο Σημείο και το Πολυλειτουργικό Πάρκο.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου, τις προσεχείς μέρες θα υπογραφεί το συμβόλαιο με τον ανάδοχο εργολάβο για τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου, που θα λειτουργήσει σε χώρο πλησίον του νέου κοιμητηρίου, στην περιοχή Κατασπήλιων.

 

Σύμφωνα με τον κ.Ζαννέττου, το Πράσινο Σημείο εκτιμάται να είναι έτοιμο τους επόμενους 8-10 μήνες, βάζοντας οριστικά τέλος στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση άχρηστων αντικειμένων που δημιουργούσε πολλά προβλήματα σε διάφορα σημεία του τουριστικού θερέτρου. Το κόστος θα φτάσει τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Εξάλλου, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ο Δήμος Αγίας Νάπας αναμένεται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τη δημιουργία του Πολυλειτουργικού Πάρκου που θα βρίσκεται σε σημείο νοτιοανατολικά της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας. «Θα είναι ένα πάρκο περιβαλλοντικού χαρακτήρα, με μονοπάτια, χώρους ξεκούρασης και με φύτευση μεγάλου αριθμού δέντρων και πρασίνου», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Τα έργα για το Πολυλειτουργικό Πάρκο Αγίας Νάπας αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2024. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια και το κόστος του θα πλησιάσει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ. Σύντομα ολοκληρώνεται και το πάρκο «Κύκλοι Ιστορίας», που εφάπτεται της λεωφόρου Νησί. «Αυτά είναι τα βασικά έργα που θέλουμε να προωθήσουμε πριν από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε ο κ.Ζαννέττου. Θυμίζουμε, ότι η Αγία Νάπα πρόκειται να συνενωθεί με τη Σωτήρα, το Λιοπέτρι, το Αυγόρου και το Δασάκι Άχνας.

Η Τεύκρου Ανθία

————————

Όσον αφορά το μεγάλο έργο ανάπλασης της κεντρικής οδού Τεύκρου Ανθία, ο Χρ. Ζαννέττου είπε ότι εργασίες στην υπό αναφορά οδό, αλλά και στους γύρω δρόμους (Γ. Παπουλλή, Ζ. Διονυσίου, Δ. Λιπέρτη) έχουν ολοκληρωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και την δεδομένη στιγμή βρίσκονται σ’ εξέλιξη εργασίες επέκτασης του συστήματος όμβριων υδάτων στην Τεύκρου Ανθία.

Τα έργα υπολογίζεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, σ’ εξέλιξη βρίσκεται και το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Αγίου Επιφανίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί κι αυτό μέχρι το τέλος του 2023, ενώ ολοκληρώθηκε το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας με κόστος ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Πάρκινγκ στις παραλίες

———————————

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει προχωρήσει στη δημιουργία ή επέκταση χώρων στάθμευσης σε πολυσύχναστες παραλίες, έτσι ώστε ν’ αποφεύγεται ο συνωστισμός οχημάτων κατά τους μήνες τουριστικής αιχμής.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η δημιουργία χώρου στάθμευσης στην ακτή «Λάντα» χωρητικότητας 100 αυτοκινήτων, ενώ επεκτάθηκε και ο χώρος στάθμευσης στην παραλία «Μακρόνησος» κατά 40 οχήματα.

 

Send this to a friend