Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οδικές Εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας
Οδικές Εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Οδικές Εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Την περίοδο μεταξύ 2/10/2023 – 30/11/2023, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30, στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Κοφίνου και Αεροδρόμιο Λάρνακας – Ριζοελιά, και στις δύο κατευθύνσεις, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος δέντρων στο έρεισμα του δρόμου, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά το έρεισμα των αυτοκινητόδρομων, σε μήκος 300 μέτρων ανά φορά, χωρίς το κλείσιμο λωρίδας κυκλοφορίας.

Στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου από την Τετάρτη 06/09/2023 και για περίοδο περίπου 4 μηνών, θα διεξάγονται, από ιδιωτική εταιρεία, εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά την διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας εκτός και αν κριθεί αναγκαίο να τοποθετηθούν προσωρινά φώτα τροχαίας. Στις πιο πάνω συμβολές θα προηγηθούν εργασίες πολιτικής μηχανικής για τις υποδομές.

Στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ», θα πραγματοποιούνται εργασίες στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας παρά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και στις δύο κατευθύνσεις, από τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2023. Ο δρόμος θα είναι κλειστός από τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας μέχρι το ύψος της οδού Δράμας στα Λιβάδια. Η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται στην οδό Ναυαρίνου μέσω του κυκλικού κόμβου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και των οδών Μιχαλάκη Καραολή, Ελλάδος, Ναυαρίνου και Δράμας στο Δήμο Λιβαδιών. Μέρος της οδού Ναυαρίνου καθώς και ολόκληρη η οδός Δράμας θα μονοδρομηθεί. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου», από τις 28 Αυγούστου 2023 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας. Ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις, από τη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη μέχρι τη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε υφιστάμενο παράλληλο δρόμο (παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου). Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και ιδιοκτησίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στο Μαρί, από τις 23 Μαρτίου 2023, στον δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιείου, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Από τις 06/09/2023 ξεκινήσαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Την περίοδο 6/11/2023 – 5/12/2023, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, στις Λεωφόρους Ελευθερίας, Ακροπόλεως, Αυστραλίας, Σπύρου Κυπριανού της Επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού των κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Αραδίππου. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά οι εφαπτόμενες λωρίδες κυκλοφορίας (και από τις δύο κατευθύνσεις) της κεντρικής νησίδας για μήκος 100μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Από την Παρασκευή 3/11/2023 μέχρι και την Πέμπτη 17/11/2023, εκτός Σαββατοκύριακων, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής φωτοελεγχόμενης διάβασης πεζών σε τμήμα της οδού Αντρέα Στυλιανού στα Λιβάδια, από τον κυκλικό κόμβο των Λιβαδιών μέχρι τον κυκλικό κόμβο Δεκέλειας. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, στο πιο πάνω τμήμα της οδού Αντρέα Λένα θα κλείσει ολοκληρωτικά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται σε παρόδιους δρόμους κυκλοφορίας με τη χρήση κατάλληλης σήμανσης.

Από την Τρίτη 14/11/2023 μέχρι και την Πέμπτη 16/11/2023, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13:00, στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα, θα γίνονται εργασίες από ιδιωτική εταιρία. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας μπροστά από το κτήριο CNP CYPRIALIFE και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Την Τρίτη 14/11/2023, μεταξύ των ωρών 06:30 – 10:00, σε τμήματα του δρόμου Γιάννου Κρανιδιώτη στη Λάρνακα, θα εκτελούνται εργασίες σκυροδέτησης. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση από κυκλικό κόμβο Σαλαμίνας προς φωτοελεγχόμενη συμβολή Πυροσβεστικής, μπροστά από το πρατήριο βενζίνης ESSO και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Send this to a friend