Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Caffè Nero Πλατεία Ζουχούρι: Απολαμβάνοντας έναν καφέ που ξεχωρίζει για την ποιότητά του σε μια τοποθεσία που ξεχωρίζει για την ιστορία της
Caffè Nero Πλατεία Ζουχούρι: Απολαμβάνοντας έναν καφέ που ξεχωρίζει για την ποιότητά του σε μια τοποθεσία που ξεχωρίζει για την ιστορία της

Caffè Nero Πλατεία Ζουχούρι: Απολαμβάνοντας έναν καφέ που ξεχωρίζει για την ποιότητά του σε μια τοποθεσία που ξεχωρίζει για την ιστορία της

Η απόλαυση ενός καφέ που ξεχωρίζει για την ποιότητά του, φτάνει στο αποκορύφωμα σε ένα χώρο που διαθέτει τεράστια ιστορία. Το Caffè Nero άνοιξε τις πόρτες του στην πλατεία Ζουχούρι και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει ήδη γίνει κομμάτι της θρυλικής αυτής τοποθεσίας. Διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια.

Το Ζουχούρι

Εμπορικός σταθμός για αιώνες, τόπος συνάντησης της Δύσης και της Ανατολής, αλλά και υπόκλισης της μίας προς την άλλη. Ο πυρήνας γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκε χαοτικά, άναρχα, αλλά και τόσο μαγικά η παλιά Λάρνακα. Αυτό είναι το Ζουχούρι!

Ζουχούρι timeline

  • 17ος αιώνας – Γραπτές πηγές επιβεβαιώνουν το Ζουχούρι ως σταθμό εμπορικής διαδρομής μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
  • Περί το 1860. Κατασκευή του τεμένους.
  • 1878 – Ο Άγγλος ζωγράφος William Williams απαθανατίζει το τέμενος σε υδατογραφία του (το έργο βρίσκεται στη συλλογή του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη).
  • 20ος αιώνας – Ο μιναρές του τεμένους καταρρέει.
  • 2018 – Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει τη δημιουργία πλατείας στην περιοχή.
  • 2022 – Η αναγεννημένη, πλακόστρωτη πλατεία Ζουχούρι είναι πλέον ένα στολίδι στο κέντρο της Λάρνακας.
  • 2030 – Ραντεβού με το μέλλον! Το Ζουχούρι θα είναι ένα από τα βασικά χαρτιά της υποψηφιότητας της Λάρνακας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2030.

 

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε από τον σεβασμό

Σε μία τοποθεσία τόσο φορτισμένη και “γεμάτη” ιστορία, ο σχεδιασμός του νέου καταστήματος Caffè Nero όφειλε να γίνει, πάνω από όλα, με σεβασμό και φροντίδα στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της περιοχής. Έτσι κι έγινε. Όλα τα υλικά κατασκευής, καθώς και η σήμανση του καταστήματος συνάδουν απόλυτα με τον ιστορικό χαρακτήρα της πλατείας, δημιουργώντας έναν υπαίθριο χώρο που ηρεμεί σώμα και ψυχή και προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Τι θα απολαύσετε στο Caffè Nero;

Το πρώτο πράγμα που θα απολαύσετε είναι ο χειροποίητος Ιταλικός καφές των Caffè Nero με μια υπέροχη θέα της πλατείας! Τι πιο όμορφο από έναν αυθεντικό ιταλικό καφέ σε μία τόσο αυθεντική τοποθεσία; Το κατάστημα είναι τοποθετημένο σε κεντρικό σημείο χαρίζοντας πανοραμική θέα της πλατείας. Aπλά αφήστε το μάτι σας να ταξιδέψει σε παλιότερες εποχές που συμπληρώνονται ιδανικά από διακριτικές μοντέρνες γραμμές αρχιτεκτονικής και πινελιές πράσινου από λεβάντα, δάφνη, ελιές και μουριές.

Επόμενο στη λίστα της απόλαυσης είναι φυσικά το μενού του Caffè Nero. Mοναδικά ροφήματα με άρωμα Μιλάνο, όπως ζεστή σοκολάτα με σαντιγί, deli snacks από προσεγμένα υλικά, ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα και τα φημισμένα γλυκά του Caffè Nero είναι στη διάθεσή σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι family friendly, καθώς στην πλατεία υπάρχει αρκετός χώρος για παιχνίδι των παιδιών.

Tip: η επίσκεψή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας θεωρούμε ότι είναι σίγουρη – και θα είναι όμορφη και χαλαρωτική. Αξίζει όμως να επισκεφθείτε το Caffè Nero και το βράδυ, οπότε, χάρη στον υπέροχο φωτισμό, η πλατεία αποκτά έναν πανέμορφο, μαγικό χαρακτήρα.

Τι υπάρχει γύρω;

Πριν ή μετά την επίσκεψη στο Caffè Nero, οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες της Λάρνακας μπορούν να εξερευνήσουν μία σειρά από εξαιρετικά αξιοθέατα σε μικρή απόσταση από το κατάστημα. Κάποια από αυτά είναι:

  • Η θρυλική Λαϊκή Γειτονιά
  • Η πλατεία Αγίου Λαζάρου με την ομώνυμη εκκλησία
  • Η νέα Δημοτική Αγορά
  • Το μεσαιωνικό κάστρο
  • Το τζαμί Μπουγιούκ
  • Η παραλία Φοινικούδες.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί οτι στην περιοχή υπάρχουν 4 χώροι στάθμευσης για εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στην πλατεία Ζουχούρι.

Το νέο σας στέκι

Είμαστε σίγουροι ότι το Caffè Nero στην πλατεία Ζουχούρι θα γίνει αμέσως ένα από τα πιο αγαπημένα σας στέκια στη Λάρνακα!

 

Send this to a friend