Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αραδίππου (βίντεο)
Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αραδίππου (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αραδίππου (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε στο Οίκημα Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου Δήμου Αραδίππου, η δεύτερη διάλεξη με θέμα: “Έξυπνα κτίρια και έξυπνες πόλεις: Εξελίξεις στον τομέα και πως αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα μας” .

Ομιλητής: Δρ. Πάρις Φωκαΐδης.

 

Βιογραφικό εισηγητή:

Ο Δρ Πάρις A. Φωκαΐδης είναι Επίκουρος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick στη Σχολή Μηχανικών, στον τομέα των θερμορευστών, καθώς και στον τομέα της μηχανικής διεργασιών και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως σύμφωνα με τη λίστα του Πανεπιστημίου Stanford.

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2002) και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης, Γερμανία (2009) στον τομέα των τεχνολογιών βιώσιμης ενέργειας (καύση). Είναι επίσης ο ακαδημαϊκός επόπτης του Sustainable Energy Research Group.

Ο Δρ Φωκαΐδης έχει συγγράψει περισσότερες από 70 επιστημονικές εργασίες και 15 κεφάλαια βιβλίων με h-index 24 στο Scopus. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας για τη Βιομάζα και μέλος της Ομάδας Εργασίας για τα βιώσιμα βιοκαύσιμα του EU SET Plan.
Δραστηριοποιείται στην έρευνα από το 2002, έχοντας εξασφαλίσει επιχορηγήσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ από το 2012 στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Οι συμμετέχοντες στη διάλεξη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν απο το τον δρ. Φωκαΐδη για το θέμα που συζητείται έντονα στους κύκλους της έρευνας της Ενεργειακής εξέλιξης.

Στην εγκατάσταση ενός συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, που να δίνει έμφαση στην ενεργειακά ορθολογική συμπεριφορά του κτιρίου και μπορεί να μειώσει την κατανάλωση για θέρμανση, κλιματισμό και φωτισμό. Γεγονός που επιδρά καταλυτικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εσωκλίματος στους χρήστες του.

Send this to a friend