Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Θλίψη προκάλεσε ο χαμός του Τέλη Καλλινίκου
Θλίψη προκάλεσε ο χαμός του Τέλη Καλλινίκου

Θλίψη προκάλεσε ο χαμός του Τέλη Καλλινίκου

Θλίψη στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στην κοινότητα του Κόρνου και στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου προκάλεσε ο θάνατος του Αριστοτέλη (Τέλη) Καλλινίκου χθες.

Ένας άνθρωπος, τον οποίο η ζωή δοκίμασε αρκετές φορές με πολύ σκληρό τρόπο, όμως, δεν μπόρεσε να του κλέψει το χαμόγελο μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

Ένα παλληκάρι, ύψους 1.88 μ. ήταν ο Τέλης για όσους τον γνώρισαν. Ένα ατύχημα στο στρατό και μια κακή επέμβαση τον καθήλωσε στο αμαξίδιο τροχοκάθισμα από τα 18 του χρόνια.

Δεν μπόρεσε, όμως, να καθηλώσει και την ψυχή του. Επισκέφτηκε πολλούς γιατρούς στο εξωτερικό. Πίστευε ακράδαντα ότι θα τα κατάφερνε να περπατήσει ξανά. Κάποια στιγμή, αντιλήφθηκε ότι αυτό δεν θα γινόταν. Και όμως, ούτε κι αυτή η οδυνηρή διαπίστωση κατάφερε να διαλύσει την αισιοδοξία του για τη ζωή. Δεν μπόρεσε ποτέ να εξαφανίσει το χαμόγελό του.

Δραστηριοποιήθηκε με πολλούς τρόπους. Φωνάζοντας καθημερινά στην σκληρή μοίρα, πως δεν θα τον πτοήσει. Στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Εργασιομανής και ευσυνείδητος, δούλευε πολλές ώρες και εκτός ωραρίου.

Ανέλαβε κάποια στιγμή τα ηνία στην ποδοσφαιρική ομάδα του Κόρνου. Ήταν δραστήριο μέλος του δ.σ. της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου. Πάλευε για τα δικαιώματα των παραπληγικών. Όχι για τον εαυτό του. Για όλους τους άλλους. Με πάθος στις συζητήσεις του, προσπαθούσε να πείσει για την ανάγκη το κράτος να εστιάσει σε αυτή την ομάδα των ανθρώπων και τις ανάγκες που έχουν.

Απολάμβανε τη ζωή με κάθε τρόπο. Στις φιλικές παρέες ήταν πάντοτε ο άνθρωπος που έδιδε δύναμη σε όλους τους άλλους. Δεν υπήρχε περίπτωση να δει άνθρωπο να τον απασχολεί το παραμικρό και να μην αφιερώσει χρόνο για να τον βοηθήσει να το ξεπεράσει. Όποιος τον έβλεπε διερωτάτο, πού βρίσκει τόση δύναμη, όντας ο ίδιος καθηλωμένος στο αμαξίδιο τροχοκάθισμα.

Έφτασε η χάρη του μέχρι και τη δημοφιλή εκπομπή «Μάστερ Σεφ» στην Ελλάδα. Πήρε την πολυπόθητη ποδιά και συγκίνησε το πανελλήνιο με τη δύναμη της ψυχής του και την καθαρότητα της καρδιάς του. Εκείνην την ταυτόχρονη αγκαλιά των τριών παρουσιαστών την κουβαλούσε ως μέγιστο παράσημο.

Στον γάμο του, έδωσε ακόμη ένα δείγμα της μοναδικότητάς του. Τρισευτυχισμένος και δεν το έκρυβε. Δεν βγήκε από την πίστα. Κάποια στιγμή, όμως, την άδειασε. Την ήθελε αποκλειστικά για τον ίδιο. Χόρεψε (στο αμαξίδιο τροχοκάθισμά του) ένα λεβέντικο ζεϊμπέκικο.

Η μοίρα τον κάρφωσε στο αμαξίδιο τροχοκάθισμα. Εκείνος, όμως, έβρισκε τρόπο να απογειώνεται… Μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Όταν η ζωή είδε πως δεν τα έβγαζε πέρα μαζί του, αποφάσισε να τον ξανακτυπήσει. Ένας καρκίνος στον πνεύμονα προσπάθησε να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε η αναπηρία.

Απλώς, δεν τον ήξερε καλά. Όποιος τον συναντούσε άκουγε το ίδιο πράγμα: «Θα τα καταφέρω. Θα τον νικήσω». Με την ίδια δύναμη ψυχής, το ίδιο σθένος και υποδειγματική αξιοπρέπεια πάλευε καθημερινά.

Χθες, όμως, η μοίρα αποδείχτηκε πολύ ύπουλη. Μια θρόμβωση στον πνεύμονα ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Άνοιξε τα φτερά του και πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων. Αφήνοντας για πάντα το αμαξίδιο στη γη. Πήγε να συναντήσει τον πατέρα του, που πολύ νωρίς είχε χάσει.

Για όσους τον γνώρισαν θα μείνει για πάντα στη μνήμη τους ως ζωντανό παράδειγμα αγωνιστή της ζωής! Με μια τεράστια καρδιά, που χωρούσε όλο τον κόσμο μέσα.

Η κηδεία του Τέλη θα γίνει αύριο Πέμπτη 2/11/2023, στις 2.00 μ.μ., από τον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στον Κόρνο. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Πηγή: www.philenews.com

Send this to a friend