Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Φύλλο και φτερό έκανε το Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών διαρρήκτης που έψαχνε απεγνωσμένα χρήματα (φώτο)
Φύλλο και φτερό έκανε το Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών διαρρήκτης που έψαχνε απεγνωσμένα χρήματα (φώτο)

Φύλλο και φτερό έκανε το Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών διαρρήκτης που έψαχνε απεγνωσμένα χρήματα (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άνω κάτω το Δημαρχείο Λιβαδιών έκανε σήμερα τα ξημερώματα άγνωστος άνδρας, ο οποίος, όπως φαίνεται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του κτηρίου, έψαχνε απεγνωσμένα χρήματα…

Η διάρρηξη στο Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών έγινε γύρω στις 4.30 το πρωί. Ο δράστης, ο οποίος φορούσε σκούφο στο πρόσωπο και γάντια στα χέρια, παραβίασε παράθυρο και πέτυχε είσοδο εντός του κτηρίου, ψάχνοντας με μανία λεφτά σε διάφορα γραφεία.

 

Όπως φανερώνουν οι κινήσεις του που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο άγνωστος άνδρας έδειχνε απεγνωσμένος και τελικά κατάφερε να κλέψει…μερικά κέρματα που βρισκόντουσαν στο ταμείο του δημαρχείου. Εξήλθε του δημοτικού μεγάρου από το σημείο απ’ όπου πέτυχε είσοδο.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης παραδόθηκε στην Αστυνομία για επεξεργασία με σκοπό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη και να συλληφθεί. Πιστεύεται πως επρόκειτο για χρήστη ναρκωτικών που έψαχνε χρήματα για να εξασφαλίσει τη δόση του.

Ο δήμαρχος Μάριος Αρμένης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ο δράστης έκανε άνω κάτω όλα τα γραφεία του δημοτικού μεγάρου, άνοιξε τα συρτάρια και πέταξε τους φακέλους στο πάτωμα.

«Ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο τα γραφεία μας σήμερα το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Δημοτικό Μέγαρο Λιβαδιών βρίσκεται στο στόχαστρο διαρρηκτών.

Το μέρος επισκέφθηκαν μέλη της Αστυνομίας, που προέβησαν σε δακτυλοσκοπικές και άλλες εξετάσεις.

Έκλεψαν το κοιμητήριο

———————————

Εξάλλου, πριν από μερικές μέρες οι παράνομοι «κτύπησαν» και στο παλιό κοιμητήριο Λιβαδιών, κλέβοντας μπρούτζινα χερούλια από τάφους… Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία «φόρεσε χειροπέδες» σε δύο άτομα. Πιστεύεται ότι οι δράστες σκόπευαν να πωλήσουν τα αντικείμενα αυτά για να εξασφαλίσουν χρήματα.

Η έξαρση της παραβατικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή Λιβαδιών, με άτομα να κλέβουν οτιδήποτε θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει χρηματικό όφελος, προβληματίζει έντονα τις τοπικές αρχές και την Αστυνομία και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους.

Ο δήμαρχος Μάριος Αρμένης είπε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των διαρρήξεων, γι’ αυτό και δημοτική αρχή ζητά αύξηση της αστυνόμευσης με πιο πυκνές περιπολίες.

Παράλληλα, ο Δήμος Λιβαδιών έχει ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να ζητήσει επίσημα όπως αυξηθεί η αστυνόμευση της περιοχής.

Εκτός από διαρρήξεις, στα Λιβάδια έχουν σημειωθεί και περιστατικά πετροβολισμών σε κατοικίες τον τελευταίο καιρό κατά τις βραδινές ώρες.

Send this to a friend