Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δυο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου: Το modus operandi και η σχέση των θυμάτων
Δυο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου: Το modus operandi και η σχέση των θυμάτων

Δυο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου: Το modus operandi και η σχέση των θυμάτων

Σείεται συθέμελα ο χώρος της νύχτας με το διπλό χτύπημα σε βάρος δυο δυνατών στοιχείων της. Τα δυο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου, δύσκολων στόχων όπως φάνταζαν, είχαν συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένα ονόματα. 

Ο πρώτος φόνος την περασμένη δευτέρα σε χώρο στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού με πάνω από δέκα σφαίρες που έριξαν οι δυο κουκουλοφόροι. Ο δεύτερος χθες βράδυ στη Λευκωσία από ελεύθερο σκοπευτή με μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα του.

Στα δυο συμβόλαια θανάτου οι ανακριτές των ΤΑΕ Λεμεσού και Λευκωσίας εντοπίζουν κοινά στοιχεία. Οι εκτελεστές είχαν μόνο και μια εντολή. Να μην αστοχήσουν. Καλομελετημένες κινήσεις, συγκεκριμένα πόστα που θα σταθούν, διαδρομές διαφυγής εμπρησμό των κλοπιμαίων οχημάτων που θα χρησιμοποιούσαν και συγκεκριμένο οπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, Καλογερόπουλος και «Αλεξούι» το τελευταίο διάστημα τα είχαν βρει και δήλωναν φίλοι αλλά και συνεργάτες. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Μαυρομιχάλη στην Λευκωσία φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να επεκτάθηκαν και στη Λεμεσό έχοντας ως συνεργάτη τον Καλογερόπουλο.

Όπως προκύπτει μέσα από στοιχεία που συνέλεξαν οι ανακριτές, κάποιοι φαίνεται να μην άντεχαν την επιπλέον δύναμη που θα αποκτούσαν, κόβοντας την μαζί με το νήμα της ζωής τους.

Συμβόλαιο θανάτου στις 21:00 την Τρίτη το βράδυ σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Ακρόπολη, με θύμα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Τριανταεπτά ώρες μετά τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου στον παραλιακό της Λεμεσού, οι δράστες χτύπησαν αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα, κόβοντας το νήμα στον Μαυρομιχάλη, γνωστό ως «Αλεξούι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης στεκόταν στη βεράντα του σπιτιού του, όταν δέχτηκε μια και μόνο σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή.

Ελάτε να δούμε τι ακριβώς έγινε με τη βοήθεια του drone του Alpha. Ο κόκκινος κύκλος μας δείχνει το διαμέρισμα του Μαυρομιχάλη, με τον ίδιο να στέκεται στο μπαλκόνι. Ο ελεύθερος σκοπευτής βρισκόταν στο σημείο που βλέπετε με πράσινο κύκλο. Με μια βολή ακριβείας, κατάφερε να πετύχει το θύμα στην κοιλιακή χώρα, εκμεταλλευόμενος το κενό ανάμεσα στις δύο πολυκατοικίες, που του έδωσε την ευχέρεια να έχει καθαρό οπτικό πεδίο.

Ο Μαυρομιχάλης ξεψύχησε περίπου μια ώρα μετά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την ώρα που τα μέλη του ΤΑΕ απέκλεισαν ολόκληρη την περιοχή, για να εντοπίσουν λίγο αργότερα τον κάλυκα του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Και όπως φαίνεται, ο δράστης ήταν επαγγελματίας, εκτελώντας ένα συμβόλαιο θανάτου ο οποίο έγραφε το όνομα του Αλέξη Μαυρομιχάλη, όπως είχε γίνει και το πρωινό της Δευτέρας αντίστοιχα με τον Θανάση Καλογερόπουλο.

Αρκετά ήταν τα πρόσωπα που πέρασαν από το πρωί την πόρτα του ΤΑΕ Λευκωσίας, μέλη του οποίου έκαναν έρευνες και σε γύρω διαμερίσματα.

Πλέον είναι ξεκάθαρο για το ΤΑΕ ότι ο δράστης ήταν στο πίσω χωράφι, διαφεύγοντας αμέσως μετά με όχημα, το οποίο ενδέχεται να οδηγούσε άλλο πρόσωπο.

Εξετάζεται την ίδια ώρα το ενδεχόμενο το καλοστημένο σχέδιο, το οποίο κρίνεται ως μελετημένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, να συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα, τα οποία βοήθησαν πριν και μετά τον φόνο.

Το Ηλεκτρονικό Έγκλημα κάνει την ίδια ώρα φύλλο και φτερό τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, με το έργο να είναι δύσκολο, όπως φαίνεται από τον επαγγελματισμό που έδρασαν οι εκτελεστές.

Το όχημα το οποίο φαίνεται να συνδέεται με το φονικό του Μαυρομιχάλη, είναι το IX που εντοπίστηκε να φλέγεται 40 λεπτά μετά την εκτέλεση, στο χωράφι παρά την έξοδο Ιδαλίου.

Οι δράστες οδήγησαν εκεί το όχημα, το οποίο δηλώθηκε ως κλοπιμαίο λίγες μέρες πριν, το έλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά, με σκοπό να εξαφανίσουν οποιοδήποτε στοιχείο.

Ότι απέμεινε από το όχημα βρίσκεται υπό εξέταση από την Αστυνομία, η οποία ψάχνει για γενικό και άλλο υλικό, παρά το γεγονός ότι δεν έμεινε σχεδόν τίποτα στο καμένο όχημα.

Οι δράστες, εκτιμάται ότι έφυγαν από τη σκηνή του καμένου οχήματος με άλλο όχημα το οποίο δύσκολα θα εντοπιστεί, αφού στην ερημική περιοχή δεν υπήρχαν κάμερες.

Ωστόσο η Αστυνομία ψάχνει για μαρτυρίες περαστικών που τυχόν είδαν όχημα να φεύγει την ώρα που ξέσπασε στην πυρκαγιά.

Παρά τα δύο συμβόλαιο θανάτου, επίσημα η ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία από το πρωί πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων , δε βλέπει νέο κύκλο αίματος που να σχετίζεται με τη νύχτα.

Send this to a friend