Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ο Ανδρέας Ζαχαρίου και ο Αντώνης Χαλκάς τρέχουν  στον 40ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και στηρίζουν το Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ «Ιασόνειο – Χρώματα Ζωής»
Ο Ανδρέας Ζαχαρίου και ο Αντώνης Χαλκάς τρέχουν  στον 40ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και στηρίζουν το Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ «Ιασόνειο – Χρώματα Ζωής»

Ο Ανδρέας Ζαχαρίου και ο Αντώνης Χαλκάς τρέχουν  στον 40ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και στηρίζουν το Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ «Ιασόνειο – Χρώματα Ζωής»

Στις 12 Νοεμβρίου 2023, ο Ανδρέας Ζαχαρίου και ο Αντώνης Χαλκάς τρέχουν  στον 40ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, εις μνήμη του Λάμπρου, γιου του Ανδρέα, που κοιμήθηκε το 2018.

Από κοινού, λοιπόν, ενώνουν δυνάμεις και τρέχουν με στόχο την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Ενηλίκων ΑμεΑ «Ιασόνειο – Χρώματα Ζωής».

Το Larnakaonline επικοινώνησε μαζί με τον Ανδρέα και τον Αντώνη και σας παρουσιάζουμε μια πολύ όμορφη συνέντευξη…

1/ Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς;

Α.Ζ.: Γεννήθηκα στην Λάρνακα το 1988 και είμαι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας. Αποφοίτησα σαν φυσικοθεραπευτής από το Manchester Metropolitan University και διατηρώ το δικό μου Φυσικοθεραπευτήριο στη Λάρνακα (Θεράπειον) από το 2015. Είμαι παντρεμένος και έχω ένα κοριτσάκι 4 ετών και ένα αγοράκι 9 μηνών.

Α.Χ.: Ονομάζομαι Αντώνης Χαλκάς και είμαι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Είμαι ιδιοκτήτης του «Εξειδικευμένου Αθλητικού Κέντρου-Χαλκά» και part time Ειδικός Γυμναστής στο Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ «Ιασόνειο-Χρώματα Ζωής».

2/ Γιατί επιλέξατε να τρέξετε στο Μαραθώνιο της Αθήνας;

Α.Ζ.: Τρέχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας για 2η συνεχόμενη χρονιά για να δοκιμάσω ξανά τα όρια μου.  Να αναφέρω ότι τρέχω εις μνήμη του γιου μου που έφυγε το 2018 από ιατρική αμέλεια. Μέσω του Μαραθωνίου παίρνω την ευκαιρία να δημιουργήσω ένα ηλεκτρονικό έρανο για στήριξη του ιδρύματος “Ιασόνειο – Χρώματας Ζωής”. Φέτος μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια θα έχω τον φίλο και προπονητή μου Αντώνη Χαλκά  που είναι και part time ειδικός γυμναστής στο Ιασόνειο.

Α.Χ.: Επέλεξα την Αθήνα για 6η συνεχόμενη χρονιά,  για την ιστορία αυτού του μαραθωνίου και τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο οπου αποτελεί όνειρο κάθε δρομέα.

3/ «Ιασόνειο – Χρώματα Ζωής» – Γιατί επιλέξατε να στηρίξετε το συγκεκριμένο Κέντρο Ενηλίκων ΑΜΕΑ;

Α.Ζ.: Επέλεξα το Ιασόνειο – Χρώματας Ζωής κυρίως για το εξαίσιο έργο που επιτελούν. Λόγο του επαγγέλματος και της επαφής μου με άτομα με αναπηρίες προσπαθώ πάντα μέσω διαφόρων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων να στηρίζω τέτοια Ιδρύματα που ασχολούνται κυρίως με άτομα με αναπηρίες.

Α.Χ.: Φέτος αποφάσισα να τρέξω για το «Ιασόνειο-Χρώματα Ζωής», επειδή η επαφή μου με τα ΑμΕΑ που φιλοξενεί το Κέντρο με έκαναν διαφορετικό άνθρωπο. Από τα άτομα αυτά αντλώ αμέτρητη δύναμη και βλέπω τη ζωή από μια διαφορετική σκοπιά!

4/ Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;

Α.Ζ.: Αυτός ο μαραθώνιος είναι μια ευκαιρία να εκφράσω πως τα άτομα με αναπηρία έχουν ίσα δικαιώματα. Οι ανάγκες του κέντρου είναι μεγάλες γι αυτό και η πιο μικρή εισφορά είναι τεράστια. Καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει σε αυτή μας την προσπάθεια.

Α.Χ.: Μέσα από τη συμμετοχή μου, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

5/ Πως θα μπορούσε το κοινό να συμβάλει στην όλη προσπάθεια;

Α.Ζ.: Ο κόσμος μέσω του συνδεσμου που ακολουθεί μπορεί να μπει και να κάνει μια εισφορά με όποιο ποσο επιθυμεί. Τα λεφτά που θα μαζευτούν θα δοθούν στο Ιασόνειο.
Α.Χ.: Κάνοντας ολοι απο μια μικρή εισφορα βοηθάμε όλοι μαζί  στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου!! Ας ενωθούμε για να χαρίσουμε χαμόγελα στα ΑμεΑ που φιλοξενούνται στο Κέντρο, επειδή πραγματικά το αξίζουν!! Ας ενωθούμε … επειδή όλοι μαζί μπορούμε!!
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: https://gogetfunding.com/athens-marathon-2023/

 

Send this to a friend