Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο συμπολίτης μας εικαστικός Πανίκος Παναγή Χατζηδάκης απέσπασε το 1ο βραβείο Premio στη παγκόσμια Μπιενάλε Τέχνης στην Πεσκάρα της Ιταλίας (βίντεο – φώτο)
Ο συμπολίτης μας εικαστικός Πανίκος Παναγή Χατζηδάκης απέσπασε το 1ο βραβείο Premio στη παγκόσμια Μπιενάλε Τέχνης στην Πεσκάρα της Ιταλίας  (βίντεο – φώτο)

Ο συμπολίτης μας εικαστικός Πανίκος Παναγή Χατζηδάκης απέσπασε το 1ο βραβείο Premio στη παγκόσμια Μπιενάλε Τέχνης στην Πεσκάρα της Ιταλίας (βίντεο – φώτο)

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Ένας μεγάλος ζωγράφος που κάνει για άλλη μια φορά περήφανη όλη τη Κύπρο είναι ο Πανίκος Παναγή Χατζηδάκης, αφού ο καταξιωμένος και πολυβραβευμένος καλλιτέχνης έχει πάρει και άλλες διακρίσεις και συγκεκριμένα 6 βραβεία σε Μπιενάλε και στην Μπιενάλε του Μιλάνου και figurative τριενσλέ της Ρώμης.

Ο εικαστικός στις 14 Οκτωβρίου 2023 πήρε το 1ο βραβείο Premio στην 3η Παγκόσμια Μπιενάλε Τέχνης στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Είναι μια ακόμα μεγάλη διάκριση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο μεγάλο καλλιτέχνη.

Όπως μας δήλωσε ο ίδιος “νιώθει ιδιαίτερα περήφανος για αυτή την ακόμη μια μεγάλη του επιτυχία και πολύ χαρούμενος που για ακόμη μια φορά κάνει γνωστή τη χώρα του και την πόλη του τη Λάρνακα. Είναι μεγάλη μου τιμή που τιμώ την Κύπρο με τα έργα μου”.

Ο Πανίκος Παναγή Χατζηδάκης γεννήθηκε το 1965. Ζωγραφίζει από μικρό παιδί ενώ σε ηλικία 18 χρονών πήρε υποτροφία για το Παρίσι ως μαθητής του American Academy της Λάρνακας.

Φοίτησε στη σχολή ζωγραφικής του διεθνούς φήμης δάσκαλου και ζωγράφου Πέτρου Πτωχόπουλλου. Συμμετείχε σε 60 διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής. Έργα του κοσμούν 30 μουσεία και εθνικές πινακοθήκες χωρών.

Επίσης έργα του κοσμούν και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος, με το Φρεγάτα Ύδρα και το Υποβρύχιο Παπανικολής.

Send this to a friend