Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Σκόπιμα κολλούν τις πόρτες των σχολείων με γόμα για να χάσουν μάθημα
Σκόπιμα κολλούν τις πόρτες των σχολείων με γόμα για να χάσουν μάθημα

Σκόπιμα κολλούν τις πόρτες των σχολείων με γόμα για να χάσουν μάθημα

Ως σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε Γυμνάσια και Λύκεια, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, το κόλλημα με γόμα των πόρτων σε σχολικές αίθουσες και γραφεία.

Παρόμοιο περιστατικό προκάλεσε χθες το πρωί αναστάτωση στο Λύκειο Παραλιμνίου, με αποτέλεσμα καθηγητές και μαθητές να παραμείνουν για ώρες στην αυλή του εκπαιδευτηρίου.

«Πολλές φορές όταν τα παιδιά πάνε τα πρωινά στο σχολείο, βρίσκουν τις πόρτες κλειστές. Βάζουν γόμα ή στόκο στις κλειδαριές, ειδικά στα Λύκεια και στα Γυμνάσια και προκαλείται καθυστέρηση 3-4 ώρες μέχρι να μπουν οι μαθητές στις τάξεις και είναι σκόπιμο για να χάσουν εκπαιδευτικό χρόνο, είναι με σκοπιμότητα που γίνεται αυτό το πράγμα.»


Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο κύριος Έλληνας είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες της συγκεκριμένης ενέργειας.

«Πίσω από το μυαλό μας έχουμε ποιοι έχουν συμφέρον να κάνουν αυτή την παραβατικότητα και είναι καθαρά για χάσιμο εκπαιδευτικού χρόνου. Είναι αυτονόητο»

Ο κύριος Έλληνας υπέδειξε το μεγάλο κόστος που καλείται να καταβάλει η εκάστοτε Σχολική Εφορεία κάθε φορά που προκαλούνται τέτοιες ζημιές σε κάποιο εκπαιδευτήριο και υπέδειξε την ανάγκη άμεσης εγκατάστασης καμερών ασφαλείας στα σχολεία.

«Το θέμα πρέπει να το δει η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα είναι έξυπνες κάμερες που θα καταγράφουν όταν τελειώνουν οι απογευματινές δραστηριότητες και θα είναι συνδεδεμένες 7 μέρες τη βδομάδα, 24 ώρες τη μέρα με Κέντρο Παρακολούθησης που θα μιλά αυτόματα από τη κάμερα σε κάποιον που θα εντοπίσει και θα του ζητά να φύγει από το σχολείο, αλλιώς θα ενημερωθεί η Αστυνομία. Θα του πει και τι φορά και πως είναι για να τον πείσει ότι τον βλέπει.»

Οι έξυπνες κάμερες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε τρία εκπαιδευτήρια της Λεμεσού, για πιλοτική εφαρμογή, αμέσως μετά την έγκριση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend