Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνάντηση της κοινοπραξίας WATER-MINING 2023 στη Λάρνακα: “Αποτελέσματα και προβληματισμοί από τις ευρωπαϊκές περιπτωσιολογικές μελέτες”
Συνάντηση της κοινοπραξίας WATER-MINING 2023 στη Λάρνακα: “Αποτελέσματα και προβληματισμοί από τις ευρωπαϊκές περιπτωσιολογικές μελέτες”

Συνάντηση της κοινοπραξίας WATER-MINING 2023 στη Λάρνακα: “Αποτελέσματα και προβληματισμοί από τις ευρωπαϊκές περιπτωσιολογικές μελέτες”

Η κοινοπραξία WATER-MINING θα πραγματοποιήσει την 4η συνάντηση της στη Λάρνακα, μεταξύ 23-25 Οκτωβρίου 2023. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα ενημερωτικό και διαδραστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές περιπτωσιολογικές μελέτες του έργου, τα αποτελέσματά τους, τις επιπτώσεις, την πρόοδο και τις δυνατότητες αναπαραγωγής, καθώς και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν.

Η συνάντηση της κοινοπραξίας θα ξεκινήσει επίσημα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, με καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και το Γενικό Διευθυντή του Συμβουλίου Απoχετεύσεων Λάρνακας κ. Άγγελο Χατζηχαραλάμπους. Θα ακολουθήσει καλωσόρισμα από τους συντονιστές του έργου Patricia Osseweijer, Mark van Loosdrecht και Δημήτρη Ξεύγενο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft.

Μετά την έναρξη της συνάντησης της κοινοπραξίας θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων από τις μελέτες περίπτωσης του έργου WATER-MINING στο Ρότερνταμ (Κάτω Χώρες), στη Λαμπεντούζα (Ιταλία) και στην Αλμερία (Ισπανία), συμπεριλαμβανομένων επισκοπήσεων για το απλό κοινό, τεχνολογικών λεπτομερειών και επιπτώσεων. Η ημέρα θα περιλαμβάνει επίσης μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την έννοια του Sea-Mining και της αφαλάτωσης, καθώς και παρουσιάσεις σχετικά με την καινοτομία και τη διαχείριση δεδομένων και τα ζωντανά εργαστήρια.

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2023, θα υπάρξει παρόμοια δομή με παρουσιάσεις σχετικά με τις μελέτες περιπτώσεων WATER-MINING Faro (Πορτογαλία), Λάρνακα (Κύπρος) και La Llagosta (Ισπανία), καθώς και τη συνολική ιδέα του Urban-Mining – κυκλικές επεξεργασίες λυμάτων και θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τους στόχους, τη χρηματοδότηση και τα επόμενα βήματα του έργου.

Η ατζέντα της τελευταίας ημέρας, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβάνει δύο παράλληλες συναντήσεις: την Γενική Συνέλευση των Μελών (General Assembly) και Workshop με τίτλο “addressing water scarcity through circularity: the water-mining project”. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιτόπια επίσκεψη στην πιλοτική Μονάδα που βρίσκεται στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων.

 

Σχετικά με το WATER-MINING

Το WATER-MINING είναι ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ διεπιστημονικό ερευνητικό έργο που επιφέρει λύσεις για τη διαχείριση του νερού, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση κυκλικής οικονομίας. Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από 38 δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους και τέσσερα συνδεδεμένα τρίτα μέρη από 12 χώρες και διευθύνεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft. Το WATER-MINING συνεργάζεται με πιλοτικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες για να επιδείξει νέους και αποτελεσματικούς τρόπους ανάκτησης θρεπτικών συστατικών, ορυκτών, βιοπολυμερών, ενέργειας και γλυκού νερού από την αφαλάτωση και τα βιομηχανικά και αστικά λύματα. Για την επιτυχή ενσωμάτωση αυτών των προϊόντων προστιθέμενης αξίας στις αλυσίδες εφοδιασμού πόρων, το έργο παράγει επιστημονικά τεκμηριωμένες, προσανατολισμένες στην αγορά συστάσεις πολιτικής, σχεδιάζει κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα και εμπλέκει τους ενδιαφερόμενους φορείς, οδηγώντας σε βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

 

 

Send this to a friend