Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Ευανθία Σάββα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες «Το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον εαυτό μας είναι να εξεταζόμαστε»
Ευανθία Σάββα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες «Το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον εαυτό μας είναι να εξεταζόμαστε»

Ευανθία Σάββα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες «Το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον εαυτό μας είναι να εξεταζόμαστε»

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

H ημέρα των γενεθλίων της κάθε γυναίκας ας είναι αφιερωμένη γι’ αυτήν ας γίνει ένας μήνας στη πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Ας γίνει η μέρα αυτή για όλες τις γυναίκες που πρέπει – και οφείλουν στον εαυτό τους- να αφιερώνουν χρόνο σε αυτές και να ελέγχουν την υγεία και το σώμα τους. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και η κ. Ευανθία Σάββα, ήρθε τώρα να μας το υπενθυμίσει αυτό, μέσα από μία συγκλονιστική εξομολόγηση.

Η κ. Ευανθία Σάββα, πρώην βουλεύτρια ΑΚΕΛ Λάρνακας, και πρώην Δημοτική Σύμβουλος ΑΚΕΛ Αραδίππου, μίλησε ανοικτά σε μια όμορφη κουβέντα ανθρώπινη, καρδιάς, με την Ειρήνη Αντωνίου, για τη δική της περιπέτεια, και θέλησε να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα: «Η πρόληψη πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές».


Η εξομολόγηση

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού τον περασμένο Μάϊο και έχω ξεκινήσει ήδη θεραπείες. Πάντα στηρίζαμε τον ΠΑΣΥΚΑΦ, την EUROPA DONNA με τις ροζ φιγούρες αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Όταν μπεις σε όλο αυτό εσύ τότε βλέπεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Όταν βιώσεις εσύ το πρόβλημα, τότε βλέπεις ότι οι προσπάθειες στήριξής είναι κάτι άλλο από το να το ζεις εσύ ο ίδιος. Τώρα που το ζω είναι κάτι άλλο. Γι’ αυτό θέλω να δώσω το μήνυμα ότι ο καρκίνος πλέον δεν είναι ανίκητος, πρέπει να μιλάμε γι’ αυτόν και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε κατάματα. Υπάρχουν τόσες θεραπείες σήμερα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του. Είμαι δυνατή και ξέρω ότι όλα θα πάνε καλά.

Απλά θέλω να πω σε όλες τι γυναίκες ότι δεν εξεταζόμουνα, δεν έκανα τις μαστογραφίες κάθε χρόνο, ούτε το τέστ παπ. Αν τα έκανα κάθε χρόνο, δεν θα ήμουν τώρα σε αυτή τη θέση Δεν μιλώ για να σας δώσω λεπτομέρειες για την υγεία μου. Όχι, ο λόγος που το κάνω είναι για να στείλω ένα μήνυμα. Ένα θεμελιώδες μήνυμα για όλες τις γυναίκες που θα το διαβάσουν αυτό. Κάντε μαστογραφία κάθε χρόνο. Κάντε μαστογραφία, οι ζωές σας εξαρτώνται από αυτό. Αυτό ακριβώς είναι και το πιο σημαντικό μήνυμα, που αξίζει να κρατήσει κάθε γυναίκα».

Η κ. Ευανθία Σάββα αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα. Προφανώς κι η ίδια θα προτιμούσε να μην το είχε περάσει όλο αυτό, ωστόσο, είναι εδώ, για να μοιραστεί τη δική της εμπειρία και να μας δείξει το δρόμο. Η πρόληψη σώζει, η πρόληψη είναι υπέρ απαραίτητη για κάθε γυναίκα. Είναι μία διαδικασία αναγκαία, μία διαδικασία που μπορεί να αποδειχθεί πολύ, πολύ σπουδαία και σημαντική.

Send this to a friend