Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ποσό πέραν των 120 χιλιάδων ευρώ στην οικία 48χρονου στο Δασάκι, υπόπτου για διακίνηση ναρκωτικών
Ποσό πέραν των 120 χιλιάδων ευρώ στην οικία 48χρονου στο Δασάκι, υπόπτου για διακίνηση ναρκωτικών

Ποσό πέραν των 120 χιλιάδων ευρώ στην οικία 48χρονου στο Δασάκι, υπόπτου για διακίνηση ναρκωτικών

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία από τις πιο «δραστήριες» σπείρες διακίνησης ναρκωτικών στην Κύπρο, πιστεύουν ότι εξάρθρωσαν οι Αρχές Ασφαλείας μετά τις δύο τελευταίες συλλήψεις, που έγιναν σε Λάρνακα και Δασάκι Άχνας.

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, η οποία διερευνά την υπόθεση, που αποκαλύφθηκε στο Δασάκι της Άχνας, προκειμένου μετά το πέρας των εξετάσεων οι συλληφθέντες να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η χθεσινή μέρα ήταν «πλούσια» όσον αφορά συλλήψεις και ανακάλυψη νέων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στη Λάρνακα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός Ελληνοκύπριου, ηλικίας 26 χρόνων, ο οποίος είναι γνωστός στην ΥΚΑΝ, για την παράνομη δράση του.

Ο νεαρός συνδέθηκε μ’ επιστημονική μαρτυρία στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης υπόθεσης κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε στη Λάρνακα τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, τα λαγωνικά της ΥΚΑΝ είχαν ανακαλύψει στην οικία 37χρονου μαριχουάνα βάρους δυόμισι κιλών, χασίς βάρους σχεδόν δύο κιλών και ίχνη κοκαΐνης.

Η υπόθεση αυτή ήδη έχει καταχωρισθεί στο δικαστήριο για εκδίκαση με τον συλληφθέντα να παραμένει υπό κράτηση. Παράλληλα, η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, διενήργησε την Τρίτη (3/10) ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο Δασάκι της Άχνας, κάνοντας φύλλο και φτερό την κατοικία 48χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος επίσης συνδέθηκε μ’ επιστημονική μαρτυρία με την υπόθεση του περασμένου Μαρτίου.

Εντός της οικίας του βρέθηκε μισό κιλό μαριχουάνας, μικρή ποσότητα κοκαΐνης καθώς και χρηματικό ποσό πέραν των 120 χιλιάδων ευρώ, λεφτά τα οποία η Αστυνομία, εκτιμά ότι αποτελούν προϊόν διακίνησης ναρκωτικών. Επιπρόσθετα, στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαιοτήτων που φαίνεται ότι κατείχε παράνομα. Κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων, προκειμένου να παραλάβουν και να εξετάσουν τα τεκμήρια.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστήριο Δεκέλειας για σκοπούς προφυλάκισής του, ενώ στη συνέχεια η Αστυνομία της Δημοκρατίας αναμένεται να ζητήσει από τις Βάσεις την παράδοσή του, έτσι ώστε να οδηγηθεί στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης ανέφερε ότι και οι τρεις συλλήψεις που έγιναν από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι χθες σχετίζονται με την ίδια υπόθεση, η οποία θεωρείται από τις πλέον σοβαρές που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα.

«Και οι τρεις συλληφθέντες ήταν άτομα, τα οποία φαίνεται να διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, στην ντόπια αγορά, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη», σημείωσε ο κ. Σεργίδης.

 

 

 

Send this to a friend