Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Αποστόλου: Όραμα μας η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Αποστόλου: Όραμα μας η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου

Αποστόλου: Όραμα μας η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου

Την εισφορά της ΕΔΕΚ στον έρανο του ΠΑΣΥΚΑΦ, επέδωσε σήμερα ο βουλευτής Λάρνακας της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου.


Ο κ. Αποστόλου προέβη στην εξής δήλωση:
«Επιστρέφουμε σήμερα το ελάχιστο από τα όσα ο ΠΑΣΥΚΑΦ και οι άνθρωποί του προσφέρουν στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους για χρόνια. Αν δεν υπήρχε ο ΠΑΣΥΚΑΦ και οι σύνδεσμοι ασθενών στην Κύπρο, γιατί μπορεί σήμερα τα πράγματα για τη φροντίδα των καρκινοπαθών στη χώρα μας να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά όταν ξεκίνησε ο ΠΑΣΥΚΑΦ τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια. 


Και αν δεν ήταν οι άνθρωποι του ΠΑΣΥΚΑΦ, να στηρίξουν τις οικογένειες των ασθενών και τους καρκινοπαθείς σε όλη την Κύπρο, σε κάθε χωριό της Κύπρου, νομίζω δεν θα περηφανευόμασταν σήμερα για το επίπεδο φροντίδας των καρκινοπαθών.

Θέλω να πω ότι η ευθύνη της πολιτείας όσον αφορά την στήριξη των συνδέσμων αλλά και των καρκινοπαθών, δεν μένει μόνο στο να στηρίζουμε τους συνδέσμους όταν αυτή ανοίγονται προς την κοινωνία και κάνουν τις εκστρατείες τους, αλλά είναι μια καθημερινή προσπάθεια, η οποία περνά και μέσα από τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, για να αυξήσουμε τις ήδη αναβαθμισμένες υπηρεσίες που έχουμε στη φροντίδα καρκινοπαθών.


Το μεγάλο μας όραμα, μετά και τη δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο είναι επιτέλους η Κύπρος να αποκτήσει το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, το οποίο της αξίζει. Από ότι πληροφορούμαι είναι όλα έτοιμα είναι όλα ενώπιον της Υπουργού Υγείας και ευχόμαστε σύντομα να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις έτσι ώστε να έχουμε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στην Κύπρο και να βάλουμε το όραμα όλων μας στις ράγες για ακόμη καλύτερες μέρες. Συγχαρητήρια, είμαστε πάντα δίπλα σας, όπως και εσείς είσαστε πάντα δίπλα στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.»  

 

Send this to a friend