Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Η Σίλια Καψή εκπροσωπεί την Κύπρο στην Eurovision
Η Σίλια Καψή εκπροσωπεί την Κύπρο στην Eurovision

Η Σίλια Καψή εκπροσωπεί την Κύπρο στην Eurovision

Η Σίλια Καψή είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όπως ανακοίνωσε το ΡΙΚ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυπριακής καταγωγής Σίλια Καψή θα ερμηνεύσει τραγούδι που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου.

Ο διαγωνισμός του 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο του 2024.

Η Σίλια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΡΙΚ, είναι τραγουδίστρια κυπριακής και ελληνικής καταγωγής, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Συμμετέχει σε παραστάσεις από την ηλικία των 4 ετών και έχει εκπαιδευτεί από ελίτ καλλιτέχνες που όλοι αποτελούν κορυφή στον τομέα τους.

Έχει πάρει πολλές διακρίσεις, όπως το Bobby McCloughan Creative Arts Award (130 Anniversary Award) στο Claremont College, το St Vincent’s College Madame Christian Scholarship for Singing και πιο πρόσφατα, πήρε υποτροφία του Village Nation Performing Arts College.

Το ντεμπούτο της στο τραγούδι το έκανε με το «Who Am I?», το οποίο έγραψε και συνέθεσε κυρίως, σε ηλικία 12 ετών. Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι της «No Boys Allowed» τον Μάρτιο του 2023, ενώ το τελευταίο της τραγούδι «Disco Dancer» κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2023. Το επόμενο σινγκλ της πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους

Επίσης, αναφέρει το ΡΙΚ, έχει χορέψει με παγκοσμίου φήμης χορογράφους, σε παγκόσμιες εκθέσεις χορού σε Αυστραλία και ΗΠΑ.

Send this to a friend