Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τριανταπεντάχρονος Παλαιστίνιος, συνελήφθη στη Λάρνακα εναντίον του οποίου εκκρεμούν για εκδίκαση στο δικαστήριο ποινικές υποθέσεις, που αφορούν κυρίως διαρρήξεις και κλοπές.

Η σύλληψή του ήταν επεισοδιακή, αφού προηγήθηκε κυνηγητό σε δρόμους της πόλης, προσέκρουσε σε διάφορα σημεία του δρόμου και ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών στον αέρα εκ μέρους των αστυνομικών μέχρι να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν.

Η κλοπή του αυτοκίνητου, που ανήκει σε 57χρονο, έγινε την περασμένη Τρίτη στα Περβόλια κι ενώ το όχημα ήταν σταθμευμένο με τα κλειδιά στη μίζα. Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δεν ήταν κάτοχος άδειας οδηγού, ενώ υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο ναρκοτέστ με θετική ένδειξη.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος του εντοπίστηκαν μια τσάντα που περιείχε ένα tablet, καθώς και τρία μαχαίρια που είχαν κλαπεί από το αυτοκίνητο.

Ο 35χρονος  παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου καταχωρίσθηκε η υπόθεσή του.

Παραδέχθηκε ενοχή για την κλοπή του αυτοκινήτου και η υπόθεση ορίστηκε στις 2 Οκτωβρίου για έκθεση γεγονότων κι επιβολή ποινής. Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

Όσον αφορά τα τροχαία αδικήματα, καταχωρίσθηκε εναντίον του ξεχωριστή υπόθεση, η οποία ορίστηκε για εκδίκαση στις 13 Οκτωβρίου.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό, συνάντηση του δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα κι εκπροσώπων του δήμου με την ομάδα του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, μ’ επικεφαλής τον πρύτανη κ. Παναγιώτη Ζαφείρη.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λάρνακας ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει το συντομότερο στην ετοιμασία Μελέτης Οικονομικής Βιωσιμότητας και Στρατηγικού Πλάνου, με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων κι εταίρων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της πρότασης έγκαιρα.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας την ετοιμότητα του Δήμου Λάρνακας να συμβάλει στην ετοιμασία της μελέτης.

Συμφωνήθηκε όπως σ’ ένα μήνα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της Μελέτης Οικονομικής Βιωσιμότητας.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να γίνει συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε περί τα τέλη του 2023 να καταστεί δυνατή η υποβολή της μελέτης, για να μπορέσει να τροχοδρομηθεί η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την Λάρνακα.

 

 

Send this to a friend