Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BeActive»
Η Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BeActive»

Η Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BeActive»

Με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BeActive», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα, από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «συνολικά στον Δήμο θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, 23 δράσεις, για τις οποίες θα υπάρξει συνεργασία με το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ), τα σχολεία του Δήμου, τους τοπικούς αθλητικούς φορείς, με ειδικό διατροφολόγο, με σχολές χορού, τη Δημοτική Στέγη Ενηλίκων και άλλους. Η Αθηένου για ολόκληρη την εβδομάδα θα μετατραπεί σε ένα «ενεργό αθλητικό χωριό» («#BeActive Sport Village») και όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όπου επιθυμούν».

Μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι λαμπαδηδρομία, ποδηλασία, πεζοπορία και αγώνας ανώμαλου δρόμου, πιλάτες, χοροί, αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καλαθόσφαιρα 3X3 και χειροσφαίριση.


Σημειώνεται ότι «φέτος ο Δήμος Αθηένου πρωτοπορεί και σε ακόμα ένα τομέα, αφού έχει προγραμματίσει δύο δράσεις με διαπολιτισμικό χαρακτήρα με σκοπό όλοι να έρθουν πιο κοντά, να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και να βοηθήσουν στη διαπολιτισμική ένταξη ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στην Αθηένου, τονίζοντας την αποδοχή της διαφορετικότητας και της αλληλεπίδρασης. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί χοροί και ασκήσεις Yoga».

Ο Δήμος Αθηένου εκφράζει «ευχαριστίες και συγχαίρει τον ΚΟΑ, ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστής της 9ης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και καλεί το κοινό να συμμετέχει αθρόα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Καλούμε όλους να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό και να κάνουν βίωμα τους το σύνθημα «Ενταχθείτε στο κίνημα – #JoinTheMovement» για μια καλύτερη, υγιή και όμορφη ζωή».

Send this to a friend