Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα λογοδοτήσουν οι πέντε Ισραηλινοί για τον ομαδικό βιασμό Αγγλίδας
Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα λογοδοτήσουν οι πέντε Ισραηλινοί για τον ομαδικό βιασμό Αγγλίδας

Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα λογοδοτήσουν οι πέντε Ισραηλινοί για τον ομαδικό βιασμό Αγγλίδας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το πράσινο φως για την ποινική δίωξη των πέντε νεαρών Ισραηλινών, ηλικίας 19 και 20 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό 20χρονης Βρετανίδας τουρίστριας στην Αγία Νάπα, άναψε η Γενική Εισαγγελία.

Αφού η Αστυνομία ολοκλήρωσε το ανακριτικό της έργο, απέστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες και αποφασίστηκε ότι υπάρχει επαρκές μαρτυρικό υλικό που δικαιολογεί την προσαγωγή και των πέντε Ισραηλινών ενώπιον της δικαιοσύνης.


Ως εκ τούτου, όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, για σκοπούς παραπομπής τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει 5 Οκτωβρίου.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης είναι ιδιαίτερα «βαρύ», αφού περιλαμβάνει κατηγορίες που αφορούν βιασμό, απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυσης, συνουσία δια της βίας, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων, άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση.

Σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο, τότε κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση και των πέντε μέχρι την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, οπόταν θ’ αποφασίσει κατά πόσο θα ικανοποιήσει ή όχι το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Με τη βία στο δωμάτιο

———————————-

Η καταγγελία για τον βιασμό της Αγγλίδας τουρίστας έγινε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου στις 3 Σεπτεμβρίου. Η παραπονούμενη κατήγγειλε ότι την ίδια μέρα βρισκόταν μαζί με φίλες της σε πάρτι που γινόταν σε πισίνα ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι πέντε Ισραηλινοί. Σε κάποια στιγμή, την προσέγγισε ένας από τους συλληφθέντες και άρχισε να την φλερτάρει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, ο Ισραηλινός την μετέφερε με τη βία στο δωμάτιό του, όπου ακολούθησε ο ομαδικός βιασμός της και από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη νεαρή κοπέλα κατέδειξε ευρήματα που παραπέμπουν σε κακοποίηση, αφού στο σώμα της εντοπίστηκαν κακώσεις και μώλωπες.

Στις καταθέσεις τους οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν ότι βίασαν την Βρετανίδα, δίνοντας τους δικούς τους ισχυρισμούς για το πώς έγινε το συμβάν. Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει ευρείες διαστάσεις μ’ εκτενή ρεπορτάζ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Βρετανία και το Ισραήλ.

 

Send this to a friend