Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ακαριαίος ο θάνατος του Προδρόμου – Το τρίτο θανατηφόρο φέτος στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου
Ακαριαίος ο θάνατος του Προδρόμου – Το τρίτο θανατηφόρο φέτος στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου

Ακαριαίος ο θάνατος του Προδρόμου – Το τρίτο θανατηφόρο φέτος στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα βρήκε τραγικό θάνατο ο Παρασκευάς Προδόμου, 61 ετών, από τη Λάρνακα.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 3 το πρωί, στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου – Λάρνακας, κοντά στην έξοδο των Κλαυδιών.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος Βρετανός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, με κατεύθυνση από την Κοφίνου προς τη Λάρνακα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε στο όχημα του 61χρονου που ταξίδευε στην ίδια κατεύθυνση και προπορευόταν.

Λόγω της πρόσκρουσης, το σαλούν όχημα του 61χρονου ακολούθησε «τρελή» πορεία κι εκσφενδονίστηκε σε παρακείμενο χαντάκι του δρόμου, προς τ’ αριστερά σύμφωνα με την πορεία του, όπου και ανετράπη. Το αυτοκίνητου του Προδρόμου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο 61χρονος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του οχήματός του από άνδρες της ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε τον θάνατο του. Από τις προκαταρτικές εξετάσεις που έγιναν στην σκηνή, φαίνεται πως για άλλη μια φορά αιτία του θανατηφόρου δυστυχήματος ήταν ο ανθρώπινος παράγοντας και η υπερβολική ταχύτητα.

Ο 42χρονος οδηγός του άλλου αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκε από την πρόσκρουση. Υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ με ένδειξη 17μg αντί 22 που είναι το ανώτατο από τον Νόμο όριο, ενώ σε έλεγχο αλκοτέστ η ένδειξη ήταν αρνητική.

Εναντίον του εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης βάσει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι δεν θα επηρεάσει οποιαδήποτε μαρτυρία άλλων οδηγών που ήταν στην σκηνή την ώρα του δυστυχήματος.

Τροχαία Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις της για εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν το νέο θανατηφόρο δυστύχημα.

Το 3ο στον αυτοκινητόδρομο

————————————–    

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό είναι το 5ο θανατηφόρο δυστύχημα που συμβαίνει φέτος, από τις αρχές του χρόνου, στην ευρύτερη Λάρνακα μ’ έξι θύματα. Τα τρία τελευταία θανατηφόρα δυστυχήματα συνέβησαν στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου, τα δύο πλησίον της εξόδου Κοφίνου και το τελευταίο παρά τα Κλαυδιά.

Send this to a friend