Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Ιεροσυλία η σύγκριση της εθνικής του 98 με την τωρινή
Ιεροσυλία η σύγκριση της εθνικής του 98 με την τωρινή

Ιεροσυλία η σύγκριση της εθνικής του 98 με την τωρινή

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση όσον αφορά την Εθνική Κύπρου. Ναι, υπάρχει χαώδης διαφορά ποιότητας από την Εθνικής Ισπανίας. Ναι, η τωρινή φουρνιά των διεθνών μας δεν είναι και η καλύτερη, κακά τα ψέματα.

Δεν συγκρίνεται με την φουρνιά παικτών που διέθετε η Κύπρος πριν από 25 χρόνια, όταν κέρδιζε την Ισπανία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Μια ματιά να ρίξει κανείς στους παίκτες που ήταν στον πάγκο (όχι βασικοί) σ’ εκείνο τον ιστορικό αγώνα, θ’ αντιληφθεί την μεγάλη διαφορά ποιότητας με το υφιστάμενο υλικό. Δεν συγκρίνεται. Από την άλλη, όμως, οι τωρινοί διεθνείς δεν είναι για τα μπάζα. Δεν νοείται ο τωρινός ομοσπονδιακός προπονητής να δηλώνει… «αυτοί είμαστε».


Τι σημαίνει «αυτοί είμαστε»; Δηλαδή, όποτε παίζουμε με μία ανώτερη ομάδα πρέπει να τρώμε έξι τεμάχια (το 6-0 ήταν κολακευτικό για την Κύπρο) και να γινόμαστε ρεζίλι. Ένας 16χρονος κι ένας 19χρονος έκαναν σμπαράλια την άμυνά μας. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει «να βγάζουμε την γλώσσα μας περίπατο».

Οι αριθμοί, όμως, είναι άκρως απογοητευτικοί. Πέντε ματς στην προκριματική φάση του Euro, πέντε ήττες και 17 γκολ παθητικό. Η Κύπρος είναι μια ομάδα εθισμένη στην ήττα. Δικαιολογημένα ο κόσμος έχει ξενερώσει. Στα δύο τελευταία παιχνίδια με Σκωτία και Ισπανία, δεχθήκαμε συνολικά εννέα γκολ και χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια.

Παρεμπιπτόντως, η Αγγλία έκανε την Σκωτία να φαίνεται… ομαδούλα στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι (1-3). Την ομάδα που μας φιλοδώρησε τρία γκολ σε μισή ώρα.

Όλος ο φίλαθλος κόσμος προσδοκούσε ότι με την πρόσληψη του Κετσπάγια η εικόνα της εθνικής θα βελτιωνόταν. Δυστυχώς διαψεύστηκε, έγινε χειρότερη.

Ο προπονητής φαίνεται ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες. Όλοι φταίνε γι’ αυτό το χάλι, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, ομοσπονδία. Και ας πάψει, επιτέλους, η «καραμέλα» με τον χρόνο συμμετοχής των Κυπρίων ποδοσφαιριστών στους αγώνες των ομάδων τους. Όλοι που έπαιξαν κόντρα σε Σκωτία και Ισπανία είναι βασικοί στις ομάδες τους ή έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, μ΄ εξαίρεση την περίπτωση του Λαίφη.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend