Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επαφές για να ενταχθεί και ο Νοέμβριος στα προγράμματα των ξενοδοχείων
Επαφές για να ενταχθεί και ο Νοέμβριος στα προγράμματα των ξενοδοχείων

Επαφές για να ενταχθεί και ο Νοέμβριος στα προγράμματα των ξενοδοχείων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον μέχρι και τον Νοέμβριο, καταβάλλουν τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, μέσω του Υφυπουργείου Τουρισμού και της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Hermes Airports.

Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό γίνονται και προσωπικές επαφές ξενοδόχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με ξένους τουριστικούς πράκτορες.


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αμμοχώστου Παναγιώτης Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου κατά τους μήνες του φθινοπώρου, ούτως ώστε να διατηρηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός πτήσεων μέσω του αερολιμένα της Λάρνακας, κάτι που θα δημιουργήσει προοπτικές για τουριστική κίνηση, έστω και σε μικρότερους αριθμούς συγκριτικά με το καλοκαίρι, για τους προσεχείς τρεις μήνες.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ.Κωνσταντίνου, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά κατά τον μήνα Σεπτέμβριο μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου κρίνονται πολύ ικανοποιητικές. «Παρόλο που μέχρι τον Ιούλιο είχε παρατηρηθεί ένα μούδιασμα όσον αφορά τις κρατήσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, εντούτοις λόγω, κυρίως, των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου οι πληρότητες θα είναι πολύ καλές», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων είπε ότι τα πλείστα ξενοδοχεία της επαρχίας διατηρούν συμβόλαια συνεργασίας με ξένους τουριστικούς πράκτορες και θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ή μέχρι την πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου. Ένας μικρός αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων καταβάλλει προσπάθειες να συμπεριλάβει και τον Νοέμβριο στα προγράμματά του. Όσον αφορά την χειμερινή περίοδο, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν ανοικτά και στα δύο θέρετρα 10-15 ξενοδοχεία.

Αλλάζει το προφίλ

—————————   

Ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε ότι αυτό το διάστημα άλλαξε το προφίλ του τουρίστα που επισκέπτεται την ελεύθερη Αμμόχωστο. «Αυτούς τους μήνες δεν προσελκύουμε μεγάλο αριθμό οικογενειών, διότι έχουν ανοίξει τα σχολεία σ’ όλες τις χώρες. Οι οικογένειες που φιλοξενούμε πια είναι λίγες. Πλέον, περισσότερο προσελκύουμε τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας και ζευγάρια», ανέφερε ο κ.Κωνσταντίνου.

Όσον αφορά το περασμένο καλοκαίρι, την μεγαλύτερη έκπληξη σε αριθμούς τουριστών την έκανε η πολωνική αγορά, ενώ αύξηση σημείωσαν και οι αγορές της Σκανδιναβίας και του Ισραήλ. Η αγγλική αγορά, που ήταν η πρώτη σε διανυκτερεύσεις, παρέμεινε σταθερή συγκριτικά με το 2022. Παρατηρήθηκε, επίσης, κίνηση και από μικρό αριθμό Ρώσων τουριστών, οι οποίοι έφθασαν στην Κύπρο μέσω άλλων χωρών.

Γαμήλιος τουρισμός

—————————— 

Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται αυτή την εποχή και ο γαμήλιος τουρισμός στα θέρετρα της ελεύθερης Αμμόχωστου. Ο Π. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι τα ζευγάρια προτιμούν αυτούς τους μήνες για να τελέσουν πολιτικό γάμο, επειδή δεν θεωρείται περίοδος αιχμής και η λειτουργία των ξενοδοχείων είναι σαφώς πιο ομαλή συγκριτικά με το καλοκαίρι. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα ζευγάρια που τελούν πολιτικό γάμο αυτή την περίοδο είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Send this to a friend