Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των πέντε Ισραηλινών σχετικά με καταγγελία ομαδικού βιασμού
Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των πέντε Ισραηλινών σχετικά με καταγγελία ομαδικού βιασμού

Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των πέντε Ισραηλινών σχετικά με καταγγελία ομαδικού βιασμού

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για άλλες έξι μέρες ανανέωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, το διάταγμα κράτησης των πέντε Ισραηλινών, ηλικίας 19 και 20 χρόνων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον βιασμό 20χρονης Βρετανίδας τουρίστριας σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αγίας Νάπας, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η δικαστική διαδικασία έγινε στην παρουσία μόνο τριών εκ των πέντε υπόπτων, καθότι, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι υπόλοιποι δύο βρίσκονται υπό περιορισμό λόγω κορονοϊού.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία για τους δύο ασθενείς με κορονοϊό έγινε στην παρουσία των δικηγόρων τους. Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου που χειρίζεται την καταγγελία της Βρετανίδας ζήτησε και πέτυχε από το δικαστήριο την ανανέωση του διατάγματος κράτησης όλων των υπόπτων, καθότι, όπως λέχθηκε, δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα το ανακριτικό έργο.

Παράλληλα, αναμένονται και τ’ αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε βασικά τεκμήρια (ρούχα υπόπτων και παραπονούμενης, σεντόνια, επιχρίσματα από το σώμα της κοπέλας κτλ.), τα οποία πιστεύεται ότι θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της ποινικής πτυχής της υπόθεσης.

Εναντίον των πέντε νεαρών διερευνώνται πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως βιασμός, απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, συνουσία δια της βίας, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας και άσεμνη πράξη. Η 20χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι στις 3 Σεπτεμβρίου έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους υπόπτους, ενώ προηγουμένως η ίδια μαζί με φίλες της συμμετείχαν σε πάρτι που γινόταν σε πισίνα ξενοδοχείου.

Με τη βία

—————

Όπως ισχυρίστηκε η παραπονούμενη, στην πισίνα του ξενοδοχείου την προσέγγισε ένας εκ των συλληφθέντων και άρχισε να την φλερτάρει. Ακολούθως την μετέφερε δια της βίας στο δωμάτιό του, όπου σύμφωνα πάντα με την Βρετανίδα, συνέβη ο ομαδικός βιασμός σε βάρος της.

Όπως πληροφορούμαστε, η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην 20χρονη κατέδειξε ευρήματα που παραπέμπουν σε κακοποίηση, καθότι στο σώμα της διαπιστώθηκαν κακώσεις και μώλωπες.

Οι πέντε ύποπτοι δίνουν τους δικούς τους ισχυρισμούς για το πώς εκτυλίχθηκε η συνάντηση με την 20χρονη Αγγλίδα, οι οποίοι διερευνώνται. Αφού εκπνεύσει και το δεύτερο διάταγμα κράτησης των Ισραηλινών, αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, το πιο πιθανό είναι ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες ως προς την ποινική δίωξη ή όχι των συλληφθέντων.

Όπως ήταν φυσικό, η καταγγελία της νεαρής Αγγλίδας περί ομαδικού βιασμού της από πέντε Ισραηλινούς ήδη έχει πάρει ευρείες διαστάσεις μ’ εκτενή ρεπορτάζ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Βρετανία και το Ισραήλ.

Send this to a friend