Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΝ: Πολλά νέα προγράμματα φέτος στη Δημοτική εκπαίδευση
ΥΠΑΝ: Πολλά νέα προγράμματα φέτος στη Δημοτική εκπαίδευση

ΥΠΑΝ: Πολλά νέα προγράμματα φέτος στη Δημοτική εκπαίδευση

Το Δημοτικό Σχολείο είναι χώρος χαράς, δημιουργίας για όλους, είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, επισκεπτόμενη το πρωί, με την ευκαιρία σήμερα της έναρξης της σχολικής χρονιάς στη Δημοτική Εκπαίδευση, το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, στο οποίο φοίτησε και η ίδια.

Σημείωσε ότι φέτος ξεκινούν δυναμικά με πολλά νέα προγράμματα στη Δημοτική Εκπαίδευση, στα οποία επενδύουν για να υπάρχουν στο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα τόσο μαθησιακά όσο και στη συμπεριφορά των παιδιών.

Μιλώντας στην αυλή του σχολείου κατά την υποδοχή των παιδιών όλων των τάξεων, η κα. Μιχαηλίδου ευχήθηκε καλή αρχή, καλή χρονιά.


Ευχήθηκε, παράλληλα, στα παιδιά να περάσουν όμορφα στο σχολείο και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι υπόλοιποι θα τους στηρίξουν.

Η Υπουργός ζήτησε, επίσης, από τα μεγαλύτερα παιδιά να βοηθούν τα παιδιά της Α΄ τάξης.

«Έχετε πάρα πολύ καλές δασκάλες, καλούς δασκάλους, έχετε κόσμο που σας αγαπά, απλά να είστε χαρούμενοι και εμείς θα κάνουμε το παν να κρατήσουμε αυτή την σπίθα έτσι αναμμένη. Άρα, θα βάλουμε και εμείς τα δυνατά μας, το Υπουργείο, το σχολείο, οι δασκάλες/οι, η Διευθύντρια σας, να περάσετε όμορφα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Το Δημοτικό είναι χώρος χαράς, δημιουργίας για όλους», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενη προς τους γονείς, η κα. Μιχαηλίδου τους είπε να μην ανησυχούν. «Είμαστε εδώ για τα παιδιά σας. Θα είμαστε δίπλα από τους εκπαιδευτικούς μας για να είναι και αυτοί δίπλα στα παιδιά», ανέφερε.

Απευθυνόμενη προς τα παιδιά, η κα. Μιχαηλίδου τα ρώτησε αν θέλουν να αλλάξει κάτι στο σχολείο τους, για να τις απαντήσουν πως θέλουν γήπεδο, θέλουν πιο μεγάλη την αίθουσα μουσικής και τέχνης, θέλουν αίθουσα πολλαπλής χρήσης και φυσικά ζήτησαν κλιματιστικά στις τάξεις.

Σε άλλη ερώτηση τι τους αρέσει περισσότερο στο σχολείο, τα παιδιά απάντησαν στην Υπουργό ότι τους αρέσουν τα μαθηματικά, τα αγγλικά, η ζωγραφική.

Άρα, είπε η κα. Μιχαηλίδου απαντώντας στα παιδιά, «έχουμε ταλέντα στο σχολείο σας».

«Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να σας βοηθήσουμε», σημείωσε και απευθυνόμενη προς τα πρωτάκια τους είπε ότι θα της πουν στο τέλος της χρονιάς τι τους άρεσε από το σχολείο.

«Θα ξανά έρθω στο σχολείο πολύ σύντομα. Καλή χρονιά σε όλους και όλες. Καλή χρονιά και στους εκπαιδευτικούς μας φυσικά. Έχουμε αλλαγές, βελτιώσεις φέτος. Θα τις συζητάμε και θα είμαστε δίπλα σας. Καλή συνέχεια παιδιά», ανέφερε η Υπουργός, για να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα των παιδιών.

Ακολούθως, Παιδιά της Στ΄ τάξης καλωσορίζοντας την Υπουργό εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία της στο σχολείο τους, της ευχήθηκαν καλή χρονιά και δύναμη στο δύσκολο έργο της και την πρόσφεραν ένα μικρό δώρο «για να θυμάστε την επίσκεψη σας στο σχολείο μας».

Απαντώντας στο καλωσόρισμα, η Υπουργός ευχαρίστησε τα παιδιά, τα οποία της πρόσφεραν και λουλούδια και τους ευχήθηκε καλή χρονιά.

Επισκεπτόμενη, πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψης της, αίθουσα διδασκαλίας Α΄ τάξης, η Υπουργός ρώτησε τα παιδάκια τι θέλουν να μάθουν, για να της απαντήσουν πως θέλουν να μάθουν μαθηματικά, ζωγραφική.

Η Υπουργός τους απάντησε λέγοντας ότι βλέπει όμορφες τάξεις, τις οποίες τα παιδιά θα τις στολίσουν με τις δασκάλες τους.

«Βλέπω τις δασκάλες σας με χαμόγελο. Να σας δω και εσάς με χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά, θα κάνετε φίλους, θα μάθετε πάρα πολλά πράγματα στην Α΄ τάξη. Και θα έρθω ξανά να σας δω, να μου πείτε τα νέα σας, τι σας άρεσε περισσότερο. Να σας ευχηθούμε να είστε καλά, να είστε χαρούμενοι, χαρούμενες και να περάσετε καλά. Και στις δασκάλες σας υπομονή, επιμονή και θα πάνε όλα καλά. Θα έρθω όταν θα μάθετε να διαβάζετε άνετα, να μου δείξετε τι μάθατε. Θα μάθετε πράγματα, θα γεμίσετε εμπειρίες, να γίνετε πολύ -πολύ καλύτεροι. Καλή συνέχεια», είπε η κα. Μιχαηλίδου, με τα παιδιά να τις λένε δυνατά και όλα μαζί: «Ευχαριστούμε».

Καλή και δημιουργική χρονιά

Σε δηλώσεις της με το πέρας της επίσκεψης της, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «σήμερα καλωσορίσαμε και τα παιδιά του Δημοτικού, ειδικά στο συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο».

«Καλωσορίσαμε πιο πολύ από όλους τα παιδιά της Πρώτης Τάξης, τα οποία έρχονται δειλά-δειλά, πολλές φορές με τους γονείς τους. Σημασία για μας έχει για όλα τα παιδιά, ειδικά για τα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης, να έρχονται στο σχολείο χαρούμενα, να παραμένουν χαρούμενα, να μπορούμε να διαγνώσουμε τυχόν προβλήματα, να μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά και ως Υπουργείο, κυρίως όμως οι εκπαιδευτικοί τους. Για αυτό εύχομαι μια καλή χρονιά, δημιουργική χρονιά φέτος στα παιδιά, ανάλογα με τις ικανότητες του ο καθένας, η καθεμιά, να μπορεί να αναπτυχθεί, να αναπτύξει και καλλιεργήσει τις δεξιότητες και τις ικανότητες που είναι αναγκαίες σήμερα», πρόσθεσε.

Το Δημοτικό, συνέχισε η Υπουργός, προσφέρεται, είναι η βάση για πάρα πολλά προγράμματα «και πολλές άλλες αν θέλετε δεξιότητες που θα το ακολουθούν το παιδί στην πορεία του στο σχολείο».

«Είναι σημαντικό οι μέρες τους στο Δημοτικό Σχολείο να είναι χαρούμενες και δημιουργικές, να τις θυμούνται με νοσταλγία όπως θυμάμαι και εγώ τα σχολικά μου χρόνια στο συγκεκριμένο κτίριο».

Η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι, «ότι φέτος ξεκινάμε δυναμικά με πολλά νέα προγράμματα στη Δημοτική Εκπαίδευση, στα οποία επενδύουμε για να έχουμε στο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα τόσο μαθησιακά όσο και στη συμπεριφορά των παιδιών γιατί μιλάμε και για δεξιότητες, ικανότητες, στάσεις και αξίες ζωής, τις οποίες προσπαθούμε να τους μεταλαμπαδεύσουμε».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι τα σχολεία είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τα παιδιά, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι στη πολύ μεγάλη πλειοψηφία τα πάντα είναι έτοιμα, η στελέχωση, τα βιβλία, τα κτιριακά θέματα, ελεγχόμενα.

«Εκεί και όπου υπάρχουν μικρά ζητήματα και φαίνονται αυτές τις πρώτες μέρες είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι ξεκινάμε πολύ θετικά», συμπλήρωσε.

Η Διευθύντρια του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς, Θεοδώρα Μουσιούττα, καλωσορίζοντας τα παιδιά, τους ρώτησε αν είναι όλοι έτοιμοι, για τις απαντήσουν όλα με δυνατή φωνή: «Ναι».

«Καλωσορίσατε όλοι στο σχολείο μας. Πρώτη ξεχωριστή μέρα για πάρα πολλούς λόγους» , ανέφερε και ζήτησε από τα μεγαλύτερα παιδιά να καλωσορίσουν θερμά τα παιδάκια της Α΄ τάξης, τα οποία απάντησαν με ένα δυνατό χειροκρότημα.

Ανακοινώνοντας την παρουσία της Υπουργού Παιδείας, η κα. Μουσιούττα είπε ότι το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο ήταν το σχολείο που έκανε τα χρόνια του Δημοτικού η Υπουργός, ήταν το σχολείο της.

Σε παρέμβαση της, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «όντως και εγώ πριν πάρα -πάρα πολλά χρόνια, ήμουν στο σχολείο αυτό, μαθήτρια σαν εσάς, και πέρασα πάρα πολύ ωραία».

«Θυμάμαι έτσι πολύ όμορφες στιγμές στο σχολείο. Δεν ήταν τόσο όμορφο το σχολείο τότε, τώρα είναι πιο όμορφο», σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου,  καλωσορίζοντας τα παιδιά είπε ότι η παρουσία τους στο σχολείο έχει να στείλει πολλαπλά μηνύματα πρώτα στα παιδιά ότι και το κράτος αλλά και η Τοπική Αρχή θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν σε αυτή τη σχολική χρονιά, αλλά και προς τους γονείς τους να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους είναι σε πολύ καλά χέρια.

«Ό,τι μπορούμε εμείς από την πλευρά μας να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ως Δήμος Αγλαντζιάς για να είστε χαρούμενοι αυτή την σχολική χρονιά. Εμένα θα με δείτε πολλές φορές μαζί σας στη χρονιά. Καλή σας χρονιά. Σίγουρα το Γ΄ το Δημοτικό θα σας μείνει αξέχαστο», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγλαντζιάς, Σταύρος Κωνσταντινίδης, καλωσόρισε τα παιδιά εκ μέρους της σχολικής εφορείας, για να δεχθεί ένα δυνατό καλημέρα από τα παιδιά.

«Άρα, σήμερα είμαστε πολύ ζωντανοί να ξεκινήσουμε μια νέα σχολική χρονιά, εποικοδομητική. Εμείς καθημερινά είμαστε μαζί σας, προσπαθούμε την καθημερινότητα να την κάνουμε καλύτερη. Έχετε το νέο στέγαστρο πίσω με το γήπεδο του μπάσκετ να το χαρείτε και προσπαθούμε καθημερινά να φέρουμε όσο το δυνατό καλύτερες μέρες στα σχολεία μας. Καλή συνέχεια, καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς και σε όλη την ομάδα του σχολείου», κατέληξε.

Send this to a friend