Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Η Moderna λέει ότι το νέο εμβόλιο για τον COVID αντιμετωπίζει τη νέα μετάλλαξη
Η Moderna λέει ότι το νέο εμβόλιο για τον COVID αντιμετωπίζει τη νέα μετάλλαξη

Η Moderna λέει ότι το νέο εμβόλιο για τον COVID αντιμετωπίζει τη νέα μετάλλαξη

Η Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι το ανανεωμένο ενισχυτικό εμβόλιο της εταιρείας για τον COVID, του οποίου η έγκριση από τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων εκκρεμεί, αντιμετωπίζει καλά την μετάλλαξη BA.2.86.

Δεδομένα των δοκιμών σε ανθρώπους έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε αυξημένα κατά 8,7 φορές αντισώματα που αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη, γνωστή ως Pirola, η οποία βρίσκεται υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Σημείωσε, ακόμα, ότι έχει υποβάλει τα αποτελέσματα προς δημοσίευση, ενώ τα έχει κοινοποιήσει και στις ρυθμιστικές αρχές.

«Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν ότι το ανανεωμένο εμβόλιο COVID-29 θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό εργαλείο για προστασία, ενόψει της φθινοπωρινής εμβολιαστικής περιόδου», δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna, Στίβεν Χοτζ. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της Moderna ακολουθεί μετά από ενθαρρυντικά δεδομένα από ανεξάρτητα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέφερε ότι η νέα μετάλλαξη ενδέχεται να είναι πιο ικανή να προσβάλλει άτομα που είχαν νοσήσει ή είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν.

Η Pirola έχει περισσότερες από 30 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, σε σύγκριση με το κυρίαρχο στέλεχος XBB.1.5. Αυτό προκάλεσε την ανησυχία των επιστημόνων, καθώς αυτός ο αριθμός των μεταλλάξεων είναι παρόμοιος με αυτόν στις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον, που εμφανίστηκαν στην κορύφωση της πανδημίας.

Send this to a friend