Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Χωρίς μεταφορικό μέσο οι μαθητές στο Αλεθρικό – Θα ανακόψουν τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αλεθρικού
Χωρίς μεταφορικό μέσο οι μαθητές στο Αλεθρικό – Θα ανακόψουν τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αλεθρικού

Χωρίς μεταφορικό μέσο οι μαθητές στο Αλεθρικό – Θα ανακόψουν τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αλεθρικού

Με επιστολή τους οι κάτοικοι Αλεθρικού αναφέρουν ότι προέκυψε μεγάλο ζήτημα όσον αφορά την μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, αφού περί τα τέλη Μάϊου, η εταιρεία LPT που εξυπηρετούσε τους μαθητές αποφάσισε όπως ακυρώσει στάσεις και συγκεκριμένη διαδρομή, αφήνοντας ουσιαστικά δεκάδες μαθητές χωρίς μεταφορικό μέσο.

Αυτούσια η επιστολή 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στην κοινότητα Αλεθρικού προέκυψε μεγάλο ζήτημα όσον αφορά την μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Περί τα τέλη Μάϊου, η εταιρεία LPT που εξυπηρετούσε τους μαθητές αποφάσισε όπως ακυρώσει στάσεις και συγκεκριμένη διαδρομή, αφήνοντας ουσιαστικά δεκάδες μαθητές χωρίς μεταφορικό μέσο.

Η εναλλακτική λύση που δόθηκε από την εν λόγω εταιρεία είναι να μεταβαίνουν οι μαθητές , όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένου και του νηπιαγωγείου, πεζοί σε ακατάλληλη και πρόχειρη στάση λεωφορείου (χωρίς κουβούκλιο και διάβαση πεζών, σε χωράφι)η οποία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο.

Η απόσταση που καλούνται οι μαθητές να διανύουν καθημερινά υπερβαίνει του ενός χιλιομέτρου, διαδρομή η οποία είναι επικίνδυνη λόγο έλλειψης πεζόδρομων , διαβάσεων πεζών και άλλων αναγκαίων σημάνσεων.

Ως κάτοικοι της κοινότητας προβήκαμε σε πολλές ενέργειες ενημερώνοντας παράλληλα και όλους τους αρμόδιους φορείς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η απαξίωση και η προχειρότητα των ενεργειών από τις αρμόδιες αρχές καθώς και της εταιρείας δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε δυναμικότερα μέτρα.

Την Παρασκευή 8/9/2023 και ώρα 06:15 το πρωί θα ανακόψουμε τον κεντρικό δρόμο (παλαιός δρόμος Λάρνακας – Αλεθρικού) εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικία που υφίστανται τα παιδιά της κοινότητας. Η σοβαρότητα του ζητήματος έγκειται στο γεγονός ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των παιδιών μας.

Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν το ανάλογο ενδιαφέρον και την προθυμία τους να μας στηρίξουν και να παρευρεθούν στην ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Θα θέλαμε να σας καλέσουμε όπως παρευρεθεί συνεργείο του καναλιού σας για να καλύψει την διαμαρτυρία μας και να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας. Θεωρούμε πως η συμβολή σας θα είναι καταλυτική για την επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος.

Τέλος θα θέλαμε να μας απαντήσετε για το κατά πόσο λάβατε και διαβάσατε την συγκεκριμένη επιστολή.

Κάτοικοι κοινότητας Αλεθρικού.

Send this to a friend