Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο καλλισθενικής γυμναστικής προγραμματίζεται στην παραλία Καστέλλας, παρά το ψαρολίμανο.

Το παραλιακό πάρκο, που αναμένεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Κύπρο, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία τουρισμού.

Στο χώρο θα τοποθετηθούν όργανα καλλισθενικής γυμναστικής, ένα είδος γυμναστικής που έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Οι ασκήσεις καλλισθενικής γυμναστικής είναι εμπνευσμένες από τον τρόπο εκγύμνασης των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών και αθλητών και είναι σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση και ν’ αναπτύξουν τον φυσικό όγκο του ατόμου. Το πάρκο που θα δημιουργηθεί θ’ απευθύνεται σε ενήλικους και παιδιά κι ένας από τους στόχους του είναι η διοργάνωση μελλοντικά αθλητικών διαγωνισμών.

 

Στην προκήρυξη προσφορών για δημιουργία νέου δημοτικού μελάθρου ευγηρίας, για χαμηλοσυνταξιούχους προχωρεί ο Δήμος Λάρνακας. Η επιπρόσθετη χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο δήμος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, βάζει σε τροχιά υλοποίησης το έργο όπου λειτουργεί το υφιστάμενο.

Σύμφωνα με το πλάνο του Δήμου Λάρνακας, το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για το έργο, η υλοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει αρχές του 2024 και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σήμερα θα μετακινηθούν προσωρινά σε άλλο αδειοδοτημένο μέλαθρο για όσο χρόνο θα διαρκέσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν, το νέο κτήριο θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο αριθμός των ενοίκων σχεδόν να διπλασιαστεί σε σχέση με σήμερα.

Η εκτίμηση για το κόστος του έργου ανέρχεται στα τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ.

 

Δύο περιφερειακά ταχυδρομικά γραφεία βρίσκονται «στα σκαριά» στην επαρχία Λάρνακας. Το ταχυδρομικό γραφείο στον συνοικισμό Λειβαδιών το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει, εκτός απροόπτου, αρχές Οκτωβρίου. Δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους 9-10 χιλιάδες κατοίκους του δήμου, αλλά και τους κατοίκους των κοινότητων Ορόκλινης, Κελιών, Πύλας, Τρούλλων καθώς και τους κατοίκους των προσφυγικών συνοικισμών.

Παράλληλα, οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες προγραμματίζουν τη λειτουργία  περιφερειακού ταχυδρομείου και στην κοινότητα Κιτίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των περιοχών Δρομολαξιάς – Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου και το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο αρχές του νέου χρόνου.

 

 

Send this to a friend