Home ΕΞΟΔΟΣ Πάμε για φαγητό και λεμονάδα λεβάντας σε ένα υπέροχο βοτανικό κήπο
Πάμε για φαγητό και λεμονάδα λεβάντας σε ένα υπέροχο βοτανικό κήπο

Πάμε για φαγητό και λεμονάδα λεβάντας σε ένα υπέροχο βοτανικό κήπο

Στην κοινότητα Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου, θα βρεις κάτι μοναδικό στην Κύπρο, ένα υπέροχο βοτανόκηπο, τον Cyherbia, που είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο πάρκο, με κήπου, βότανα και λουλούδια.

Ο χώρος του πάρκου αποτελείται από εννέα υπέροχους βοτανικούς κήπους, ένα δάσος μέσα στο οποίο τα ενδημικά δέντρα και θάμνοι σχηματίζουν το νησί της Κύπρου και επίσης το πρώτο και μοναδικό λαβύρινθο (2000 τ.μ.) στην Κύπρο. Τι θα κάνεις εκεί: Πέραν της χαλάρωσης και της ηρεμίας που θα σου προσφέρει ο χώρος θα μάθεις τα πάντα για τα βότανα, θα αγοράσεις το τσάι της αρεσκείας σου, θα πιεις βοτανικό τσάι, να δοκιμάσεις την περιβόητη λεβαντάδα και εννοείται να δοκιμάσεις το υπέροχο μενού τους.

Το πάρκο διαθέτει καφετέρια και σερβίρει παγωμένο τσάι λεβάντας αλλά και ένα μικρό μενού με διάφορα κρύα, ζεστά πιάτα και γλυκά.

Στο κατάστημά θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία βοτανικών τσαγιών, βάμματα, λάδια, κηραλοιφές και διάφορα καλλυντικά, τα οποία παρασκευάζονται με τα βότανα του πάρκου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cyherbia Botanical Park (@cyherbia)

Εκεί διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Λεβάντας, αθλητικά events, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «έθιμο» το σκάλισμα κολοκύθας κατά την γιορτή του Halloween.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cyherbia Botanical Park (@cyherbia)

CyHerbia, E311, Αυγόρου, 99 915443

Larnakaonline Έξοδος

Send this to a friend