Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Λεπτό προς λεπτό η σκληρή μάχη στην πύρινη κόλαση της Λεμεσού
Λεπτό προς λεπτό η σκληρή μάχη στην πύρινη κόλαση της Λεμεσού

Λεπτό προς λεπτό η σκληρή μάχη στην πύρινη κόλαση της Λεμεσού

Ολονύχτια ήταν η μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων στην πύρινη κόλαση της ορεινής Λεμεσού, εκεί όπου από τις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε σοβαρή αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει την περασμένη Παρασκευή και είχε οριοθετηθεί.

Η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε χθες, Κυριακή αστραπιαία σε περιοχή ανάμεσα στα χωριά Απεσιά, Γεράσα, Αψιού και Μαθηκολώνη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι έκαναν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Προληπτικά εκκενώθηκαν οι κοινότητες Απεσιά, Αψιού και Μαθηκολώνη οι κάτοικοι των οποίων φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιμνάτη.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς αξιολόγησαν χθες βράδυ οι αρμόδιοι φορείς, σε σύσκεψη υπό την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Παραμύθας και Φασούλας, συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Γεωργίας, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Επί του παρόντος η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και με το πρώτο φως της ημέρας ρίχθηκαν στην μάχη και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά χωρίστηκε σε τομείς σε συνεργασία με Τμήμα Δασών. Κατα τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν με δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα .

Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο εναέρια μέσα, μεταξύ άλλων από την Ελλάδα και τον Λίβανο. Το Ισραήλ έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον να συνδράμει.

 

Send this to a friend